Επιχείρηση της Αστυνομίας για πολυπληθή ομάδα εκβιαστών

22:16 21/12/2011 - Πηγή: 24wro
Οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Αστυνομία... και την πολυπληθή σπείρα ξεκίνησαν τα τέλη Αυγούστου, όταν νυχτερινές της 27ης προς 28η Αυγούστου, 9μελής Ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ελέγχων και αναζητήσεων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών, καθώς και άλλων αδικημάτων, εντόπισαν σε χώρο, όπου διεξάγονταν πανηγύρι στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής, άτομο το οποίο οπλοφορούσε και προέβησαν στη σύλληψη του.
Μετά τη σύλληψη
και κατ’ εντολή του 46χρονου συλληφθέντα, περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ελευθερώσουν τον συλληφθέντα και να αφαιρέσουν το όπλο που είχε κατασχεθεί, να προκαλέσουν σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 4 αστυνομικούς, να αφαιρέσουν βίαια το πορτοφόλι του επικεφαλής Αξιωματικού (το οποίο παρεδόθη δύο ημέρες αργότερα από έναν από τους κατηγορούμενους), να αφαιρέσουν βίαια ένα χρυσό σταυρό, μία αλυσίδα και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο αστυνομικούς και να προκαλέσουν φθορές σε κινητά τηλέφωνα άλλων αστυνομικών. Από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, αναγνωρίσθηκαν τα 14, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.
Επίσης, προέκυψε, ότι ο 46χρονος συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, τα δύο τελευταία χρόνια προκαλεί με πράξεις και απειλές, τρόμο και ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής του Ωρωπού. Επίσης διαπιστώθηκε, ότι σε τρεις περιπτώσεις με απειλές, εξυβρίσεις και σωματικές βλάβες, προσπάθησαν να εμποδίσουν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή. Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, έξι Έλληνες 46,43,40,36,34 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι.
Δύο από του δράστες είναι κρατούμενοι σε φυλακή για τη ληστεία της τράπεζαςALPHA BANK ” στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, προέκυψαν στοιχεία για διάφορες αξιόποινες πράξεις, όπως εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, πλαστογραφίες, απάτες, παραβάσεις Νομοθεσίας καζίνο, ναρκωτικών κ.λπ. για 27 άτομα, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση, τις οποίες διέπρατταν είτε μεμονωμένα, είτε με τη συνεργασία των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθούν τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή Αθηνών.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα