ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

23:46 8/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι υπουργοί εξωτερικών Σερβίας, Μαυροβουνίου, Κροατίας και Βοσνίας υπέγραψαν κοινή δήλωση χθες (7 Νοεμβρίου) στο Βελιγράδι, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τους εναπομείναντες πρόσφυγες και εκτοπισμένους...
στην περιοχή. 

Η κοινή δήλωση αποσκοπεί να συγκεντρώσει 584εκ ευρώ για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα περίπου 74,000 προσφύγων και εκτοπισμένων στην περιοχή.
style="background-color:white;color:#191919;line-height:19px;"/>Το έγγραφο υπεγράφη από κοινού από τους ΥΠΕΞ της Σερβίας Vuk Jeremić και τον ομόλογό του Milan Roćen από το Μαυροβούνιο, τον Κροάτη Gordan Jandroković και τον Βόσνιο Sven Alkalaj.

Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν σε συνεδρίαση δωρητών, που προγραμματίστηκε το 2012. Από το συνολικό ποσό, 335εκ ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τους 45,000 πρόσφυγες και εκτοπισμένους στη Σερβία.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εθνοτικών συγκρούσεων, στις οποίες κατέρρευσε η Γιουγκοσλαβία, και 450,000 άτομα παρέμειναν εκτοπισμένα (δείτε ιστορικό).

Πολλοί πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν στα λεγόμενα κέντρα μεταναστών. Σχεδόν κανείς δεν εργάζεται ή έχει κάποιο σταθερό εισόδημα. Πολλοί πρόσφυγες και εκτοπισμένοι δεν έχουν καν ταυτότητες.  

Ο Jeremić τόνισε ότι χάρη στη χρηματοδότηση, όλα τα κέντρα προσφύγων στη Σερβία θα κλείσουν τα επόμενα 5 χρόνια. Ο Alkalaj υπογράμμισε, ότι μετά τον πόλεμο περισσότεροι από1εκ επέστρεψαν στη Βοσνία, προσθέτοντας ότι 99.9% της περιουσίας τους έχει επιστραφεί. Αυτό αντιστοιχεί σε 220,000 διαμερίσματα και σπίτια και 325,000 έχουν ανακαινιστεί.


Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > 24wro
ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ, ΘΕΜΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,epilyetai, thema, prosfygon, giougkoslavias