Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου στη παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου

13:39 22/2/2012 - Πηγή: 24wro


Η ελληνική κυβέρνηση υπαινίσσεται αναβολή των εκλογών είναι ο τίτλος συνέντευξης του ΥΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην... εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT, που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Στην προδημοσίευση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση αναφέρονται τα εξής:

Η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να αναβάλει τις προγραμματισμένες για τον Απρίλιο
εκλογές. «Καλό θα ήταν να δινόταν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου περισσότερος χρόνος. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει», δήλωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην DIE ZEIT.

Το αν θα γίνει αυτό εξαρτάται όμως από τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε θέσει προς συζήτηση το θέμα αναβολής των εκλογών, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και για το λόγο αυτό είχε δεχθεί έντονη κριτική στην Ελλάδα.

Ο Παπακωνσταντίνου χαιρέτισε τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας λέγοντας: «Η απόφαση καθιστά δυνατή μια νέα αρχή. Διασφαλίζει τη χρηματοδότησή μας και στέλνει στο λαό το μήνυμα ότι κάποια στιγμή και πάλι θα πάμε μπροστά». Ταυτόχρονα ο Υπουργός αντέκρουσε την κριτική που προέρχεται ιδιαιτέρως από τη Γερμανία, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους όρους που συμφωνήθηκαν.

Όπως δήλωσε, έγιναν μεν λάθη, αλλά η χώρα έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ή της δημοσιονομικής εξυγίανσης. «Εύχομαι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού να τύχουν μεγαλύτερης αναγνώρισης. Ορισμένοι παρατηρητές δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμίσεις πλήρως μια χώρα. Και εμείς αυτό κάνουμε. Μεταρρυθμίζουμε τα πάντα: το φορολογικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό σύστημα, την αγορά εργασίας».

Ο Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως συνιστούν πολλοί οικονομολόγοι, θα είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα. Θα σχηματίζονταν «ουρές μπροστά στις τράπεζες», δεν θα υπήρχαν χρήματα για την εισαγωγή προϊόντων σαν το πετρέλαιο ή τα φάρμακα και θα επικρατούσε χάος.
Keywords
Τυχαία Θέματα