Επίσχεση εργασίας έως την Τετάρτη

15:07 8/9/2012 - Πηγή: 24wro
Χωρίς ορθοπεδικό υλικό κινδυνεύουν να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία...
Συνεχίζουν έως την Τετάρτη την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Ενωσή τους (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) εκτιμά ότι δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο εξόφλησής τους, παρά την προχθεσινή διυπουργική σύσκεψη. Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καλεί τους γιατρούς-μέλη της να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και να προβαίνουν σε κατ΄ εξαίρεση εξυπηρέτηση των επειγόντων και
σοβαρών περιστατικών.

Οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση έως την Τετάρτη, οπότε θα αξιολογήσουν εκ νέου τη στάση τους απέναντι στον ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Οργανισμού να τηρήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους και προτείνουν να πραγματοποιηθεί διάλογος, ως μία ύστατη προσπάθεια να σωθεί ο ΕΟΠΥΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Ελλείψεις
Στο μεταξύ, έπειτα από τις ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό (γάντια και γάζες), τα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ορθοπεδικό υλικό.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών (ΣΕΠ) ζητεί συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να τους εκθέσουν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τους, λόγω των νοσοκομειακών χρεών.

Οι προμηθευτές επιζητούν να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης διακοπή τροφοδοσίας των δημόσιων και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Με τα σημερινά δεδομένα -τονίζουν- καθίσταται αναγκαστική και αναπόφευκτη, εφόσον δεν αρθεί η παύση πληρωμών εκ μέρους της πολιτείας.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα