Επισπεύδεται η καταβολή κεφαλαίων για το ESM

20:43 29/3/2012 - Πηγή: 24wro
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης... είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν την Παρασκευή στην αύξηση της συνδυασμένης κεφαλαιακής ισχύος των δύο ταμείων στήριξης (EFSF και ESM) και να επισπεύσουν περαιτέρω την καταβολή κεφαλαίων για τον ESM, σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, η συνδυαστική δανειστική δυνατότητα των
ταμείων θα αυξηθεί στα 700 δισ. ευρώ έως τα μέσα του 2013, ενώ δίνεται η δυνατότητα αύξησης των κεφαλαίων στα 940 δισ. ευρώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
«Το ESM θα παραμείνει το μόνο εργαλείο χρηματοδότησης νέων προγραμμάτων μετά τον Ιούλιο 2012», αναφέρεται στο προσχέδιο.
«Το ισχύον ταμείο EFSF, συμφώνως με τον κανονισμό, θα παραμείνει ενεργό μόνο για την εξυπηρέτηση των προγραμμάτων που ήδη υπάρχουν μετά τον Ιούλιο 2012. Μέχρι τα μέσα του 2013, θα μπορεί να συμμετέχει σε νέα προγράμματα υπό εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των εντεταλμένων των κυβερνήσεων, ειδικά σε περίπτωση που η δανειστική δυνατότητα του ESM αποδειχθεί ανεπαρκής» προστίθεται.
«Από τα μέσα του 2013, ο μέγιστος όγκος δανεισμού του ESM θα είναι 500 δισ. ευρώ. Εν τη απουσία νέου προγράμματος EFSF, η συνδυαστική δανειστική οροφή του ESM και EFSF θα καθοριστεί ως εκ τούτου στα 700 δισ. ευρώ για την περίοδο μετά τα μέσα του 2013»σημειώνεται.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα