Επιτυχής,ταχύς και διακλαδικός … Πυρπολητής!

09:18 7/4/2012 - Πηγή: 24wro
Επιτυχής και ταχύς.. ήταν ο Πυρπολητής! Η άσκηση και των τριών κλάδων σε επεισόδιο...
ταχείας αντίδρασης σε πρόκληση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Νήσο Δοκό Ύδρας, ολοκλήρώθηκε υπό τα βλέμματα του Υπουργού Αμυνας κ. Δημ Αβραμόπουλου και των αρχηγ’ων των Γενικών Επιτελέιων!

Το πιό ενδιαφέρον ήταν ο συνδυασμός δράσεων – αυτό ήταν άλλωστε και το ζητούμενο της επιχειρησιακής αυτής εκπαίδευσης

.Ο υπουργός Άμυνας παρακολούθησε, επίσης, καταρρίχηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων από ελικόπτερο τ’υπου Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού σε φρεγάτα, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών
από ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και περιστατικό διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο υπουργός όπως τόνισε διαπίστωσε ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και εγγυάται όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, υπερασπίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εντυπωσιακή άσκηση ανέδειξε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας «και μάλιστα σε μια εποχή που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η οικονομική κρίση μάς έχει αποδυναμώσει και αμυντικά. Δεν είναι αλήθεια. Το αντίθετο», σημείωσε.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ »η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέδειξε για μία ακόμη φορά τις εξαιρετικές δυνατότητες των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης, για την κυριαρχία της διακλαδικής δύναμης άμεσης αντίδρασης στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον» .

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα