Έρχονται τα πετρελαιοκίνητα οχήματα σε Αθήνα και Πειραιά

22:21 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν οι απαγορεύσεις για την κίνηση των πετρελαιοκίνητων …
οχημάτων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας άφησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε: «Έχουμε ανακοινώσει ότι θα εξετάσουμε την άρση της απαγόρευσης. Ήδη, οι εισηγήσεις που δεχόμαστε δείχνουν ότι οι λόγοι που επέβαλλαν στο παρελθόν την απαγόρευση τεχνολογικά σήμερα δεν υφίστανται. Άρα, εφόσον έχουμε όλες τις αναλύσεις στα χέρια μας, θα προωθήσουμε το θέμα της άρσης της απαγόρευσης
με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αμετακίνητος όσον αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ «Η διάθεση του 17% της ΔΕΗ είναι απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αλλάξει. Ο χρονικός ορίζοντας είναι το 2012, και ο καλύτερος τρόπος είναι με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Εναλλακτικά, μπορούμε να δούμε και την πώληση μεριδίων στις θυγατρικές της ΔΕΗ.

Όμως, πριν από αυτό, το βασικό ζητούμενο είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και επενδύσεις που αυξάνουν το εισόδημα και την τεχνογνωσία στην χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Υποστήριξε πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει από την χρεοκοπία από την στιγμή που ακολουθούμε με συνέπεια το πρόγραμμα της δημοσιονομική πολιτικής. Τάχθηκε επίσης υπέρ της ψήφισης του μνημονίου 2 με 151 ψήφους.
Keywords
Τυχαία Θέματα