Εθελοντές καθαρίζουν την Θεσσαλονίκη

03:01 13/4/2013 - Πηγή: 24wro

Η εξόρμηση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη Διεθνή εθελοντική καμπάνια με τίτλο «Let’s do it», που προβλέπει τη μαζική συμμετοχή πολιτών σε εξορμήσεις καθαρισμού σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η εξόρμηση καθαρισμού για φέτος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου. Το ραντεβού με τους δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν
έχεις δοθεί στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου) και στην Καμάρα, ενώ την επιχείρηση θα συντονίζει προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Στις εξορμήσεις θα πάρουν μέρος: ενεργοί πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή, εθελοντές Πρασίνου, καθώς επίσης εθελοντές από την Πολιτική προστασία, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, παιδιά από τις Κατασκηνώσεις Σκούρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 18ου Λυκείου Τούμπας, το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Ανατόλια, τα φροντιστήρια Ευρωγνώση, εργαζόμενοι από τα supermarket Lidl και στελέχη της Ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Με στόχο να απευθύνουν προς όλους τους πολίτες μήνυμα αλλαγής, κοινωνικής συνευθύνης, βελτίωσης, προστασίας και διαφύλαξης του αστικού περιβάλλοντος οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο της εκστρατείας θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές εξορμήσεις που περιλαμβάνουν πλύσεις πεζοδρομίων, δαπέδων των πλατειών, καθαρισμούς από διαφημιστικά αυτοκόλλητα και αφίσες από δένδρα και στύλους φωτισμού και άλλες ενέργειες για την αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων.

Να σημειωθεί ότι το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.

Στην περσινή δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες δημότες κάθε ηλικίας καθαρίστηκε το Ρέμα Κωνσταντινίδη στην περιοχή Τριανδρίας και Τούμπας, ενώ φέτος, η καμπάνια έχει στόχο το γενικό ευπρεπισμό και καθαρισμό δύο αστικών αξόνων, αυτών της πλατείας Αριστοτέλους έως την Παλιά Παραλία και την πλατεία Ροτόντας-Πλατεία Ναυαρίνου.

voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα