Εθνικιστής Τούρκος βουλευτής αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών

18:38 21/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ο βουλευτής του... ΜΗΡ, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ερκάν Ακτσάι, σε επερώτηση του στην Εθνοσυνέλευση, εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση, γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες, όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην απάντησή του αναφέρει ότι τα ζητήματα της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
«Υπάρχουν προβλήματα
συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών», δηλώνει ο Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος βουλευτής, πάντως, που ισχυρίζεται ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή», δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι, «Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει».
Το τι ανήκει και σε ποιον αφήστε να το ξέρουμε εμείς καλύτερα και ακούστε τον υπουργό σας, που δεν θέλει να ρίχνει λάδι σε μια φωτιά, που δεν μπορεί να σβήσει, κ. Ακτσαί…

Prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα