Έτσι θα είναι τo γραφείο του μέλλοντος

08:52 31/10/2012 - Πηγή: 24wro
Πώς θα είναι το γραφείο του μέλλοντος; Το Linkedin ζήτησε τη γνώμη επτά ειδικών κι...
εκείνοι μας μεταφέρουν μια εικόνα από το μέλλον.

Σε μια πενταετία από σήμερα πολλά θα έχουν αλλάξει στους εργασιακούς χώρους. Στις μέρες μας η τεχνολογία δεν τρέχει, αλλά καλπάζει συμπαρασύροντας πράγματα τα οποία ως σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα. Όπως π.χ. το φαξ, το αγαπημένο εργαλείο των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο έχει ήδη πάρει την κατιούσα και αναμένεται να καταργηθεί
τελείως.

Τα έγγραφα θα μπουν κι εκείνα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα πάντα πλέον θα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά. Μετρημένες είναι και οι μέρες των USB καθώς τα υπολογιστικά νέφη, τα γνωστά clouds, θα αποθηκεύουν τα δεδομένα στο διαδίκτυο για να είναι πλέον προσβάσιμα από παντού. Τα φωτοτυπικά θα περάσουν κι αυτά σιγά - σιγά στην αχρηστία, καθώς και τα σταθερά τηλέφωνα που θα αντικατασταθούν από εταιρικά κινητά.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο σχεδιασμό του εργασιακού περιβάλλοντος, όπου πλέον θα κυριαρχεί η φιλοσοφία του open space, ενός ανοιχτού χώρου χωρίς διαχωριστικά και πόρτες.

Το σταθερό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης θα είναι κάτι που επίσης θα αλλάξει, καθώς οι ώρες εργασίας θα ελαστικοποιηθούν αν κι αυτό δεν είναι από τις θετικότερες εξελίξεις καθώς θα ελαστικοποιηθεί και η προσωπική ζωή των εργαζομένων. Είπαμε, οι αλλαγές καλπάζουν και μαζί τους κι εμείς.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα