Ευ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δέχομαι να ταπεινωθώ, αρκεί να σωθεί η χώρα

14:46 2/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του για όσα που θα γίνουν τους επόμενους...
"βασανιστικούς" μήνες, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, όντας παράλληλα σίγουρος ότι η έκτη δόση του ελληνικού δανείου θα εγκριθεί από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.
Σε αναφορά του προς την απαξιωτική στάση που καρατούν οι ξένοι έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,
επισημαίνει ότι οφείλει να δεχτεί ταπεινώσεις αν αυτές ωφελούν τη χώρα.
"Προσωπικά οφείλω να αποδεχθώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα μου. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται. Αλλά οι ταπεινώσεις που μπορεί να δεχθεί κανείς στο εξωτερικό, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ταπείνωση που προκαλεί η αδικία του ασυγκράτητου λαϊκισμού και της δημαγωγίας στο εσωτερικό. Δυστυχώς για πολλούς ισχύει το -ου γαρ οίδασι τι ποιούσι-", τονίζει ο Ε. Βενιζέλος στο Βήμα της Κυριακής.
Ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύει πως η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη τη στιγμή που οι πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί κοινός τόπος στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.
Ειδικότερα επισημαίνει πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.
Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία σημειώνει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα, που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια.
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα, όπως αναγνωρίζει, είναι πολλά δύσκολα.
Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.
Επίθεση "κατά μέτωπον" Βενιζέλου σε Σαμαρά
Ο Ε. Βενιζέλος επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, καλώντας τον να απαντήσει "αν είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας."
Keywords
Τυχαία Θέματα