Εβδομάδα απεργιών παραλύει τη χώρα

18:23 24/9/2012 - Πηγή: 24wro

Η αρχή γίνεται από σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου όπου απεργούν για 24ωρες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης...
και συνεχίζουν με στάση εργασίας την Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν
και οι εργαζόμενοι στα τελωνεία στις 26,27 και 28 Σεπτεμβρίου. Όπως είπαν έχουν υποστεί σημαντική μείωση των μισθών τους φθάνει το 50%.

Ταυτόχρονα, τα συνδικάτα προετοιμάζουν την μεγάλη πανελλαδική 24ωρη κινητοποίηση την οποία οργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τέταρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία εκείνη την ημέρα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Εν τω μεταξύ, πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να συντονίσουν τα βήματα τους, πέρα από κόμματα και πολιτικές εξαρτήσεις, για τον καθορισμό καθολικής αντίστασης διαρκείας κατά των νέων μέτρων λιτότητας που πρόκειται να ανακοινωθούν, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με αφορμή την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν για τις 26 του μηνός η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

pathfinder.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα