Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν πιστεύουν στην Ελλάδα

18:13 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Εκτίμηση όχι μόνον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της... Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή, που έδωσε σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».
Ο κ. Μπαρόζο τόνισε, βέβαια, πως η Ελλάδα
θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και αυτό θα γίνει «όχι μόνο για χάρη της ίδιας, αλλά επειδή μια χρεοκοπία της θα κόστιζε πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα αυτή»
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Κομισίον δήλωσε πως για τους Έλληνες μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε καταστροφή. Επιπλέον, αναφέρε ότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε χρεοκοπία χώρας – μέλους της Ευρωζώνης, με πολύ σοβαρές συνέπειες, καθώς το ντόμινο, που θα επέφερε στην υπόλοιπη Ευρωζώνη θα ανάγκαζε σε βοήθεια και προς αυτές τις χώρες.
Άμα δεν πιστεύουν στην Ελλάδα τότε γιατί επιμένουν να μας «βοηθούν» επιβάλοντας μέτρα ύφεσης και λιτότητας; Εάν δεν θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ – κάτι που ούτε αυτή επιθυμεί – να την βοηθήσουν ουσιαστικά χωρίς να πολυσυζυτούν τους «φιλικούς» όρους…

prionokrodela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα