Έξω από το λιμάνι Πειραιά οι ταξιτζήδες – Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια

08:36 18/7/2011 - Πηγή: 24wro
Με μια απαράδεκτη κίνηση από μέρους των οδηγών ταξί ξεκίνησε η 48ωρη απεργία...
των ταξιτζήδων.

Από τις 05:30 το πρωί έχουν σχηματίσει ουρές με τα αυτοκίνητα τους έξω από το λιμάνι του Πειραιά και σχεδιάζουν να το αποκλείσουν. Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και στο αεροδρόμιο.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το
πρωί στην Αττική Οδό, από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των οδηγών ταξί προς το αεροδρόμιο.
Η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι στιγμής οι επιβάτες μπαίνουν κανονικά ενώ όπως λένε οι οδηγοί ταξί θα κλείσουν κάποιες πύλες να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Και όλα αυτά στην μέση του καλοκαιριού που οι πολίτες και οι τουρίστες θέλουν να κάνουν λίγες μέρες διακοπές.

Οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιώντας μάλιστα με απεργία διαρκείας.

Για τις 8 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν σχετικά με την απεργία των ταξί ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έχει ξεκινήσει προ δεκαημέρου με την επίσημη συνάντησή τους και ότι θα εξελιχθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά και πως δεν έχει μεσολαβήσει κανένα γεγονός που να δικαιολογεί την απεργία των αυτοκινητιστών, πλην των δημόσιων φιλοφρονήσεων του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί.
Keywords
Τυχαία Θέματα