Φαντάσματα οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν στον Μ. Κυπραίο

18:43 25/4/2012 - Πηγή: 24wro
Δέκα μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου...
κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αγανακτισμένων στο Σύνταγμα και οι αστυνομικοί που έριξαν τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του, εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι.

Ουδείς αστυνομικός της διμοιρίας των ΜΑΤ που έριξε τη χειροβομβίδα εντοπίστηκε από την έρευνα ως υπεύθυνος για το βαρύ τραυματισμό του δημοσιογράφου. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής
εξέτασης που διενεργήθηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» κατά παντός υπευθύνου.
Ο 3ος τακτικός ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση, καλείται τώρα να εντοπίσει τους υπαιτίους του τραυματισμού του Μ. Κυπραίου.
Ο δημοσιογράφος έχασε την ακοή του κι από τα δυο αυτιά, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινή απόσταση από τον ίδιο στις 15 Ιουνίου 2011. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα, ενώ στην προσπάθεια του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Στις 9 Αυγούστου, ο Μανώλης Κυπραίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την εγκατάσταση εμφυτευμάτων που παρέχουν μια αίσθηση ήχου σε ένα κωφό άτομο.
«Η ζωή μου άλλαξε. Και άλλαξε προς το χειρότερο. Καλούμαι να κάνω μια καινούρια αρχή. Δεν είναι εύκολο. Και δεν είναι εύκολο, γιατί για μας τους δημοσιογράφους, η ακοή είναι ό,τι για έναν μηχανικό τα χέρια του. Ουσιαστικά, είμαι ανήμπορος να δουλέψω. Δεν μπορώ να ακούσω τηλεόραση, ραδιόφωνο, το κουδούνι της πόρτας μου. Πώς θα συνεχίσω τη δουλειά μου όταν δεν μπορώ να ακούσω αυτόν που μου μιλάει;», είχε δηλώσει σε μια συγκλονιστική συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Μανώλης Κυπραίος.
Keywords
Τυχαία Θέματα