Φλερτάρει με εκλογική ήττα η Μέρκελ

12:46 18/9/2011 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η ψηφοφορία για τις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου...

Στην τελευταία εκλογική μάχη της χρονιάς στη Γερμανία, διαφαίνεται άνετη επανεκλογή του Σοσιαλδημοκράτη Κλάους Βόβεραϊτ και ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.
Μάχη για να κρατηθούν στη δεύτερη θέση δίνουν
οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), εκτός τοπικής Βουλής κινδυνεύουν να μείνουν οι Φιλελεύθεροι (FDP) -και για την έκπληξη ετοιμάζεται το νεοσύστατο κόμμα των «Πειρατών».

Γλιστρώντας στην τρίτη θέση, οι Χριστιανοδημοκράτες θα υποστούν ένα ακόμη πλήγμα στο τέλος της δύσκολης φετινής «σούπερ εκλογικής χρονιάς». Το κόμμα της καγκελαρίου έχει υποστεί ταπεινωτικές ήττες στις περισσότερες από τις προηγούμενες έξι εκλογικές μάχες σε κρατίδια και πόλεις, ενώ οι κυβερνητικοί της σύμμαχοι του FDP έχουν ήδη αποτύχει τέσσερις φορές φέτος να μπουν στα τοπικά Κοινοβούλια.

Από το πρωί τις Κυριακής, 2,65 εκατομμύρια Βερολινέζοι έχουν κληθεί στα εκλογικά τμήματα μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν περίπου ένα 31% στον Βόβεραϊτ των Σοσιαλδημοκρατών και ένα αρκετά μικρότερο 22% στο CDU. Οι Πράσινοι πλησιάζουν αρκετά το CDU, ευρισκόμενοι κοντά στο 20%, και το κόμμα της Αριστεράς κοντά στο 11%.
Keywords
Τυχαία Θέματα