Φωτιά πήραν τα ζάρια σε Χανιά και Ρέθυμνο

21:32 1/1/2012 - Πηγή: 24wro
Απανωτούς και συστηματικούς ελέγχους και στην Κρήτη...
σε καταστήματα και άλλους χώρους διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου». Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν σε δύο περιπτώσεις, σε Χανιά και Ρέθυμνο, δύο αλλοδαποί και 14 Έλληνες για «ζάρια», ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.530
ευρώ. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο στα Χανιά, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).
Συνελήφθησαν, ο 56χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας 57χρονος Έλληνας ως «τσιλιαδόρος», ο οποίος επιτηρούσε εξωτερικά το κατάστημα για να ειδοποιήσει σε περίπτωση ελέγχου, καθώς και τρεις Έλληνες ηλικίας 44, 53 και 58 ετών αντίστοιχα, ως παίκτες στο παράνομο παιχνίδι. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.645 ευρώ, ένα ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο, που συνδεόταν με άλλη ηλεκτρονική συσκευή εντός της αίθουσας, που διενεργείτο το τυχερό παίγνιο για να ειδοποιούνται οι παίκτες και ένα ζευγάρι ζάρια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα Σνακ-Μπαρ, όπου επίσης διαπιστώθηκε να διενεργείται το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια). Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα. Ειδικότερα, ο 49χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας 65χρονος Έλληνας και ένας 28χρονος Σύρος ως «τσιλιαδόροι», οι οποίοι επιτηρούσαν εξωτερικά το κατάστημα για να ειδοποιήσουν, σε περίπτωση ελέγχου.
Επίσης συνελήφθη μία 37χρονη, η οποία επιχείρησε να ενεργοποιήσει ειδικό διακόπτη για να ενημερώσει για τον αστυνομικό έλεγχο, καθώς επίσης 6 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ως παίκτες στο παράνομο τυχερό παιχνίδι. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 885 ευρώ, δύο ηλεκτρονικά τηλεχειριστήρια, που συνδεόταν με άλλη ηλεκτρονική συσκευή εντός της αίθουσας που διενεργείτο το τυχερό παίγνιο, για να ειδοποιούνται οι παίκτες, μία ασύρματη ηχητική συσκευή, που ενεργοποιούνταν με τα ηλεκτρονικά τηλεχειριστήρια, δύο ζευγάρια ζάρια και 31 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων ποσών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα