Φουκουσίμα: Ανοίγουν οι πόρτες του αντιδραστήρα 1

17:15 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Παρόλο που αναμένεται να διαρρεύσουν ραδιενεργά στοιχεία...
η ιαπωνική κυβέρνηση επέτρεψε σήμερα στη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, να ανοίξει τις πόρτες ενός από τους αντιδραστήρες του.
Η ιαπωνική Πυρηνική και Βιομηχανική Υπηρεσία και η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με την TEPCO τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 είναι χαμηλά, οπότε το άνοιγμα της πόρτας δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.
Η TEPCO δήλωσε ότι ακόμα κι αν διαρρεύσουν ραδιενεργές ουσίες από το κτίριο, τα ποσοστά ραδιενέργειας μέσα στον αντιδραστήρα θα είναι πολύ κάτω από 1 μιλισιβέρτ, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.
Εργάτες αναμένεται να εισέλθουν στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 περίπου στις 04:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) για να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.
Την Πέμπτη εργάτες τοποθέτησαν σωλήνες οι οποίοι συνδέουν το κτίριο του αντιδραστήρα 1 με έναν εξαερισμό με στόχο να φιλτράρονται οι ραδιενεργές ουσίες ώστε να μειωθούν τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και οι εργάτες να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο χωρίς να κινδυνεύουν. Οι εργάτες πρέπει να τοποθετήσουν ένα νέο σύστημα ψύξης για τον αντιδραστήρα.
Εντωμεταξύ η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 3 έχει αρχίσει πάλι να αυξάνεται και σήμερα έφτασε τους 202 βαθμούς Κελσίου από 163 που ήταν χθες. Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας η θερμοκρασία είναι περίπου 286 βαθμοί, σύμφωνα με το Kyodo.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα