Φουλ για τελικό ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΚ

22:31 18/1/2012 - Πηγή: 24wro
Πρόκριση – φάρμακο πήρε ο ΠΑΟΚ για τους... 8 του Κυπέλλου με 2-0 σε βάρος της ΑΕΚ και βλέπει τελικό.

Η νίκη – ανατροπή της περασμένης Κυριακής (15/01) απέναντι στον Εργοτέλη απέτρεψε τον εμφύλιο στον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, οι «ασπρόμαυροι» είχαν το μυαλό τους στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και έπειτα από την κλήρωση της Τετάρτης
(18/01) είχαν έναν επιπλέον λόγο να θέλουν την πρόκριση για να ανοίξει ο δρόμος για τον τελικό.
Η Τούμπα, λοιπόν, γέμισε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κλήθηκε να ξεπεράσει το μεγαλύτερο – θεωρητικά – εμπόδιο μέχρι τον τελικό του θεσμού, την ΑΕΚ. Οι οπαδοί ζητούσαν επιτακτικά: «Το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό» και τελικά οι «ασπρόμαυροι» τους έδωσαν τη χαρά της πρόκρισης στα προημιτελικά, εκεί όπου θα υποδεχτούν τον Ατρόμητο.
Έστω και αν χρειάστηκε μία αστεία υπόδειξη από τον δεύτερο βοηθό, οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα στο 33’ και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 54’ με «πάρε – βάλε» εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία και προβολή του Αθανασιάδη. Ήταν πιο ουσιαστικοί από την ΑΕΚ και το κέρδος για τους ίδιους ήταν διπλό, καθώς εκτός της κατάκτησης του εισιτηρίου, παραμένουν ενωμένοι και έχουν μπροστά τους δύο ακόμα στροφές πριν την παρουσία στον μεγάλο τελικό…
Η ΑΕΚ είχε καλύτερη κυκλοφορία στο πρώτο 20λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον Λίνο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Αθανασιάδη. Απείλησε για πρώτη φορά στο 5’ με τον Σταφυλίδη, ακολούθησε το γυριστό του Λίνο στο 14’ και η ΑΕΚ απάντησε με πολύ καλή ενέργεια του Σιαλμά στο 17’ και άστοχο σουτ.
Οι φιλοξενούμενοι πλην της φάσης του Σιαλμά δεν απείλησαν στο πρώτο 45λεπτο. Έδειχναν να έχουν καλύτερη λειτουργία στα μετόπισθεν και έμειναν πίσω στο σκορ στο 33’ με πέναλτι – φάντασμα! Ο Λαζάρ έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Γιάχος ήταν έτοιμος να δώσει κίτρινη στον Ρουμάνο για θέατρο, αλλά ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του από τον Κάλα. Ο Λίνο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν – στα πρώτα του λεπτά – καρμπόν του πρώτου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου πέρασε στη θέση του Λεονάρντο τον Λυμπερόπουλο. Οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, είχαν την κατοχή, αλλά αυτή τη φορά δεν δέχτηκαν γκολ από αστεία διαιτητική απόφαση, αλλά από αστείο λάθος της άμυνάς τους. Στο 54’, λοιπόν, ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αθανασιάδης αφύλαχτος με κοντινή προβολή διπλασίασε τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ. Κάπου εκεί το ματς… τελείωσε. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στο 78’ με δυνατό σουτ του Λυμπερόπουλου.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα