Φόβοι για νέο ραντεβού θανάτου από χούλιγκαν

23:55 17/9/2011 - Πηγή: 24wro
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας …
μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η κλιμάκωση της οπαδικής βίας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσει σύντομα σε νέα αιματηρή συμπλοκή με νεκρό.

Την ώρα που η τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης με θύμα τον 21χρονο Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από μαχαιριά οπαδού του ΟΦΗ,
είναι ακόμα νωπή, στην Αθήνα οι επιθέσεις «τυφλής» βίας συνεχίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η ΕΛ.ΑΣ. δεν θορυβήθηκε μόνο από τη «βροχή» μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου κινδύνεψαν σοβαρά εργαζόμενοι, και την εκτεταμένη συμπλοκή της περασμένης Τετάρτης στο Καλλιμάρμαρο ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Το φόβο επιτείνουν δολοφονικές μεμονωμένες επιθέσεις που έγιναν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες και έμειναν στο σκοτάδι λόγω της οπαδικής ομερτά.

Από τις προθέσεις των χούλιγκαν που υποστηρίζουν τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες σοκαρίστηκαν όσοι διάβασαν τη δικογραφία της υπόθεσης Ρουσάκη. Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων και των μαρτύρων επιβεβαιώνουν αυτό που  οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό, ότι δηλαδή ο χουλιγκανισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ανάμεσα στις τάξεις των χούλιγκαν βρίσκονται, όπως επισημαίνουν γνώστες του αντικειμένου, άνθρωποι της νύχτας που αυξάνουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα των επιθέσεων. Μια από αυτές έγινε στις 29 Αυγούστου με στόχο τα γραφεία φιλάθλων του «τριφυλλιού» στα Πετράλωνα, έξω από τα οποία μαχαιρώθηκαν δύο οπαδοί του Ολυμπιακού και ένας του Παναθηναϊκού. Ένας εξ' αυτών θα έχανε, σύμφωνα με τους γιατρούς, τη ζωή του αν η μαχαιριά τον πετύχαινε λίγα εκατοστά πιο δεξιά, καθώς θα έπληττε ζωτικό όργανο.
Keywords
Τυχαία Θέματα