Φόβοι ότι το χαράτσι θα αυξήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

13:22 15/9/2011 - Πηγή: 24wro

 Στα 400 εκατ. ευρώ τα χρέη των καταναλωτών στην επιχείρηση...
Φόβοι ότι το νέο τέλος στα ακίνητα θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών, που ήδη φτάνουν στα 400 εκατ. ευρώ, εκφράζουν στελέχη της ΡΑΕ και της ΔΕΗ, που υπενθυμίζουν πως οι καταναλωτές έχουν 45 ημέρες προθεσμία για να εξοφλήσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς και να μη βυθιστεί το νοικοκυριό τους στο σκοτάδι.

Με αφορμή το νέο
χαράτσι στα ακίνητα, τα στελέχη της ΡΑΕ και της ΔΕΗ εκτιμούν πως είναι πιθανό το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση να ανεβεί, αφού πολλοί καταναλωτές θα δυσκολευτούν να καταβάλουν το ποσό που θα αναγράφεται στο λογαριασμό τους.

Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών εξοφλείται σε διάστημα 2 - 4 μηνών.

Ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας προβλέπει ότι:

«Μετά την πάροδο τριάντα ημερών από τότε που ορισμένη χρέωση καταστεί ληξιπρόθεσμη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να κοινοποιήσει όχληση υπερημερίας στον Επιλέγοντα Πελάτη, θέτοντας παράλληλα προθεσμία τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών για την εξόφληση της χρέωσης. Εάν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει αμέσως τη σύμβαση προμήθειας και να απαιτήσει από το Διαχειριστή του Συστήματος ή του Δικτύου να αποσυνδέσουν ή να απενεργοποιήσουν την προμήθεια του συγκεκριμένου Πελάτη".

Η ΔΕΗ ειδοποιεί τους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό τους, ότι θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος με ειδικό μήνυμα μέσω του εντύπου του λογαριασμού. Στη συνέχεια, η διακοπή γίνεται χωρίς άλλη ειδοποίηση, όπως αναγράφεται στο ειδικό πλαίσιο "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" στον λογαριασμό που αποστέλλεται στους καταναλωτές».
Keywords
Τυχαία Θέματα