Γ. Πεταλωτής: Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος

19:45 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα…
την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση Στρος-Καν.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, μετά από την καταγγελία μίας 32χρονης καμαριέρας
ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε.


Σε δηλώσεις του στο Reuters, Ελληνας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι η σύλληψη του Στρος-Καν θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν θα αλλάξει η πολιτική του ΔΝΤ για τη χώρα.


Ο Στρος-Καν επρόκειτο να έχει συνομιλίες την Κυριακή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, για να συζητήσουν για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Η συνάντηση ματαιώθηκε, μετά τη σύλληψή του.


Επίσης, θα συμμετείχε τη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.


Στη σύλληψη του Στρος-Καν αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης: «Προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος Καν. Είδε το τυρί αλλά δεν είδε την φάκα. Έχει ξανασυμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Απλώς εμείς θυμίζουμε την περίπτωση του πρώην Δημάρχου της Ουάσιγκτον».
Keywords
Τυχαία Θέματα