Γαλλία : Στα πρόθυρα της … στέψης

18:10 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
Την ευκαιρία να σφιχταγκαλιάσει τον τίτλο και παράλληλα ένα ...
εξαιρετικό νταμπλ έχει σήμερα η πρωτοπόρος Λιλ που φιλοξενεί τη φορμαρισμένη και φιλόδοξη Σοσό στο ένα από τα δύο ματς που διεξάγεται απόψε.


ΛΙΛ- ΣΟΣΟ

ΛΙΛ: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον τελευταίο καιρό την Ρούντι Γκαρσία που παίζει σήμερα και με τον ψυχολογικό αέρα της κατάκτησης μόλις το περασμένο Σάββατο του κυπέλλου με τη νίκη επί της Παρί στο 89’ χάρη στο εξαιρετικό γκολ
του Ομπρανιάκ. Έτσι οι «λιλουά» στοχεύουν στο πρώτο τους νταμπλ από το 1946 και μόλις 2ο στην ιστορία τους. Μετρούν στο πρωτάθλημα τρεις σερί νίκες ενώ αγνοούν την πίκρα της ήττας στα τελευταία τους πέντε ματς.  Με νίκη η Λιλ ξεφεύγει έξι βαθμούς από την κάτοχο του τροπαίου Μαρσέιγ και έχοντας αρκετά καλύτερη διαφορά τερμάτων από την τελευταία μόνον αν γνωρίσει ήττες στα ισάριθμα της παιχνίδια και νικήσουν σ’ αμφότερα οι Μαρσεγέζοι θα κριθεί το τρόπαιο στη διαφορά τερμάτων. Στα αγωνιστικά πιθανότατα θα απουσιάσει για μία ακόμα φορά ο μέσος Μπαλμόν που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.


ΣΟΣΟ: Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Σοσό  που όχι μόνον αγνοεί την πίκρα της ήττας στα έξι πιο πρόσφατα της παιχνίδια αλλά και έχει και τέσσερις νίκες στο ίδιο διάστημα (τρεις εκ των οποίων στα τελευταία της ισάριθμα παιχνίδια). Στόχος  της πλέον η 6η θέση  ενώ έχει ελπίδες και για κάτι ακόμα καλύτερο.  Τα προβλήματα όμως για τον τεχνικό της δεν είναι λίγα καθώς δεν μπορεί για μία ακόμα  φορά να στηριχθεί στους μακροχρόνια λαβωμένους αμυντικούς Μπρεσέ και Φατί καθώς και τους μέσους Ανέν και Μικαρί.

ΜΠΟΡΝΤΟ- ΠΑΡΙ Σ. ΖΕΡΜΕΝ

ΜΠΟΡΝΤΟ : Θέλει τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει στην 6αδα. Οι «Γιρονδίνοι» στην μετά Ζαν Τιγκανά εποχή και με τον μέχρι πρόσφατα βοηθό του Μεντουέ δεν παρουσίασε κάτι ελπιδοφόρο αρχικά τουλάχιστον. Έτσι γνώρισε την 2η της διαδοχική ήττα ενώ στα έξι της τελευταία ματς έχει ακόμα μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες . Τα προβλήματα για τον διάδοχο του Τιγκανά στον πάγκο  όμως ευτυχώς είναι λίγα καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί μόνον στον  πολύτιμο Γκουφράν ενώ αντίθετα εξέτισε την ποινή του και τίθεται στη διάθεση του για πρώτη φορά ο αρχηγός Ντιαρά.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Καίγεται για τους βαθμούς ώστε να ξεπεράσει τη Λιόν και να γίνει αυτή το φαβορί για την 3η θέση που προσφέρει το ισάριθμο τελευταίο εισιτήριο της Γαλλίας για την προσεχή έκδοση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ψυχολογία των πρωτευουσιάνων όμως κάθε άλλο παρά η  είναι όμως μετά την ήττα στο παρά ένα από την Λιλ στον σαββατιάτικο τελικό και την απώλεια του κυπέλλου. Στα αρνητικά και η απουσία του αρχηγού Κλοντ Μακελελέ που και τιμωρημένος είναι και εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο στο προαναφερθέν  ματς με πρόβλημα τραυματισμού. Στο ίδιο ματς έλειψε και ο Αρμάν και είναι αμφίβολη η παρουσία του απόψε. Αντίθετα στη διάθεση του Αντουάν Κομπουαρέ θα είναι ο μέσος Ζαλέ που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει. Αγνοεί την ήττα στα έξι πιο πρόσφατα της παιχνίδια στο π
Keywords
Τυχαία Θέματα