Γαλλία: Μπαίνει οκτάδα η Ορτέζ!

16:35 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα των πλέι οφ ...
του γαλλικού πρωταθλήματος αξίζει να επικεντρωθούμε στο κουπόνι του Σαββάτου, με πρόθεσή μας να αποτελεί να δώσουμε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ορτέζ, στο παιχνίδι της κόντρα στη Ροάν.


Νίκη της «Πο» σε συνδυασμό με ήττα της Λε Μαν που δοκιμάζεται στην Ορλεάνη, η ομάδα του Ντιντιέ Ντομπέλ θα μπει εκ νέου στην κορυφαία οκτάδα της βαθμολογίας και θα έχει ελπίδες να παρατείνει το φετινό της «ταξίδι» στην LNB.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΧΑΒΡΗ

Μόνο αν συμβούν
«σημεία και τέρατα» δεν θα δώσει το «παρών» στα πλέι οφ η Βιλερμπάν, αφού οι τέσσερις νίκες που έχει σημειώσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια, την έχουν ανεβάσει στην 7η θέση με διαφορά τριών νικών από την 8η Λε Μαν. Ο σέντερ Φοαφανά θα είναι εκτός από την προσεχή αναμέτρηση κόντρα στη Χάβρη, η οποία προέρχεται από νίκη με 74-59 κόντρα στην Ποϊτιέρ, που την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Κοντά στο καλάθι και η απουσία των φιλοξενουμένων, αφού ο σέντερ Ζιανβενί θα είναι και πάλι εκτός αποστολής.


ΒΙΣΙ – ΤΟΥΛΟΝ

Το παλεύει φιλότιμα η Βισί αναφορικά με την επίτευξη του στόχου της παραμονής της στην LNB. Το μεγάλο διπλό στο «Ανταρέ» κόντρα στη Λε Μαν του Μιχάλη Κακιούζη την οποία συνέτριψε με 63-87, αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα για αυτό που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με «θαύμα» για τους παίκτες του Ζαν Φιλίπ Μπεσόν, που δεν είναι άλλο από την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο γκαρντ Σουλέρ και ο φόργουορντ Νικόλς ήταν οι κορυφαίοι της στον συγκεκριμένο αγώνα(αμφότεροι ολοκλήρωσαν το ματς με 20 πόντους) και πλέον η απόσταση από τη σωτηρία μειώθηκε στη μία νίκη. Η Τουλόν έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, παρόλα αυτά δεν τη «χαλάει» το διπλό, αφού έχει βλέψεις για την τετράδα. Εύκολη η επικράτησή στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της κόντρα στη Λιμόζ, την οποία συνέτριψε με 82-56, έχοντας ως κορυφαίο τον Αμερικανό φόργουορντ Ρικ Χιουζ που σημείωσε 21 πόντους.

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ – ΠΑΡΙ ΛΕΒΑΛΟΥΑ

Σε πτωτική πορεία η «μετοχή» της κυπελλούχου Γκραβελίν, η οποία γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα της, αυτή τη φορά στην έδρα της Ροάν (71-60), σε ένα ματς στο οποίο ο Σενεγαλέζος σέντερ της Σαέρ Σενέ πέτυχε 22 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Στην 5η θέση της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι που πάντως διατηρούν ελπίδες ακόμα και για τη 2η θέση. Σε δεινή βαθμολογική θέση η Παρί, αφού παρά τη νίκη στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της κόντρα στη Νανσί (93-83), παρέμεινε μόλις μία νίκη πάνω από τη Βισί και τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Πλήρεις για την προσεχή αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα έχουν και πάλι στη σύνθεσή τους τον χαρισματικό σκόρερ Νοέλ.


ΝΑΝΣΙ – ΛΙΜΟΖ

Η ήττα στο Παρίσι, ανάγκασε τους γηπεδούχους να υποχωρήσουν στην 3η θέση της βαθμολογίας, κόντρα όμως στη Λιμόζ των «χιλίων» προβλημάτων, έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανέλθουν στις επιτυχίες. Ο βασικός της πλέι μέικερ Λίνεχαν θα απουσιάσει και πάλι, η ι
Keywords
Τυχαία Θέματα