Γάλλοι και Αγγλοι πιέζουν για χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη!

20:20 29/3/2011 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
του newscode οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ετοιμάζουν χερσαίες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους στη Λιβύη.
Οι Αμερικανοί έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Ακόμη δεν τους ενδιαφέρει το Πετρέλαιο της Λιβύης γιατί ως γνωστόν τροφοδοτούνται
από τη Βενεζουέλα . Άλλωστε με το Κατάρ έχουν άριστες σχέσεις.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι Αγγλογάλλοι είναι ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μια στρατιωτική επιχείρηση εάν δεν εμπλακούν πεζοπόρα τμήματα. Οι Γάλλοι προετοιμάζουν να ρίξουν στη μάχη τη "λεγεώνα των ξένων" και οι Άγγλοι τμήματα των ειδικών τους δυνάμεων (SAS).
Στρατιωτικοί αναλυτές μας υπογράμμιζαν ότι με αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι Γάλλοι πάλι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη συμμαχία. Όμως είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο που αυτοί πρώτοι το ξεκίνησαν επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επίκειται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία όπου ο Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Πέρα όμως από τα πολιτικά οφέλη που θα υπάρχουν το μεγάλο όφελος τους θα είναι τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου όπου οι Γάλλοι επιθυμούν να «δεσμεύσουν» την μερίδα του λέοντος.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι αντικαθεστωτικοί αρχίζουν να κλείνουν συμβόλαια με το Κατάρ και αυτό που υποστηρίζει ο Γαλλοαγγλικός άξονας είναι ότι δεν μπορούν αυτοί να παραμένουν απέξω τη στιγμή μάλιστα που μέχρι σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης έχουν ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την επιχείρηση.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι αντικαθεστωτικοί έχουν στεγνώσει από πυρομαχικά και όπλα με αποτέλεσμα οι χερσαίες δυνάμεις του Καντάφι να μπορέσουν να τους αποδεκατίσουν γι αυτό ζητούν την υποστήριξη τους.
Βέβαια απορρίπτουν την πρόταση να περάσουν στη Λιβύη πυρομαχικά και όπλα μέσα από την Αίγυπτο ή την Τυνησία γιατί όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον και γι αυτό δεν μπορούν να συνεννοηθούν αυτή τη στιγμή.
Τα γεγονότα είναι πολύ ρευστά στη περιοχή γιατί ενώ προελαύνουν οι αντικαθεστωτικοί πολλοί υποστηρίζουν και εντός ΝΑΤΟ ότι αυτή η υποχώρηση του Καντάφι είναι θέμα τακτικής προκειμένου να τους οδηγήσει στη Τρίπολη και εκεί να τους αποδεκατίσει.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα