Γ.ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ:

08:22 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η τακτική της εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ απέτυχε παταγωδώς, υποστήριξε ο υπουργός...
Παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Ερωτηθείς αν η διαφωνία του αυτή με τη μέχρι πρότινος πολιτική του υπουργείου συνιστά μομφή κατά της προκατόχου του, Αννας Διαμαντοπούλου, ο κ. Μπαμπινιώτης υποστήριξε πως δεν πρόκειται παρά για την «περιγραφή της πραγματικότητας», προσθέτοντας πως «όσο κρύβουμε τις πραγματικότητες
αφήνουμε ανοιχτά τα προβλήματα».

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος καλεί τους πρυτάνεις να εφαρμόσουν το νόμο. «Μιλάω τόσο αυτονόητα και απλά ώστε εκπλήσσομαι όταν αυτή η πραγματικότητα διαστρέφεται και λογίζεται ως μη εφαρμογή του νόμου», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η Πολιτεία «δεν μπορεί να εκβιάζει και να απειλεί τα Πανεπιστήμια ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει εάν δεν εφαρμόσουν το νόμο». «Μπορεί με απειλές να λειτουργήσει η εφαρμογή ενός νόμου;», διερωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως παραμονές εκλογών δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μια ηρεμία στα ΑΕΙ και «να μην μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με ηρεμία».

Σε ερώτηση εάν ισχύει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νόημα η παρουσία του στο υπουργείο εάν δεν έχει η στήριξη των ανθρώπων που τον κάλεσαν.

Αναφερόμενος τέλος στο σύστημα της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ διευκρίνισε ότι τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην Α΄ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε εξελιχθεί ένα παρασκήνιο με αποκορύφωμα την τηλεφωνική επικοινωνία του κύριου Μπαμπινιώτη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά την οποία οι δύο άνδρες φέρονται να συμφώνησαν την εφαρμογή του νόμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα