Γέφυρες προς το κόμμα της Μέρκελ ρίχνει η Ν.Δ.

09:56 26/11/2011 - Πηγή: 24wro
Να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει στο Γερμανικό πολιτικό κατεστημένο και ειδικά στους κόλπους...
του Χριστιανοδημοκρατικό κόμματος (CDU) που ηγείται η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει αποφασίσει ότι θα πρέπει άμεσα να ανατραπούν
οι αρνητικές εντυπώσεις που υπάρχουν στη Γερμανία για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται να παραχωρήσει συνέντευξη σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και άρθρο-παρέμβαση, με το οποίο θα αιτιολογεί την έως σήμερα στάση του για να υπάρξει διέξοδος με την έκτη δόση, αλλά και τη στήριξή του στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. παρατηρούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Γερμανία και εστιάζουν ιδιαίτερα στις επισημάνσεις που έγιναν προ ημερών από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, στελέχη της οποίας μίλησαν για λάθη της τρόικας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Εξάλλου, κυβερνητικοί παράγοντες της Γερμανίας σε συνάντησή τους με έλληνες δημοσιογράφους -στο πλαίσιο μιας επίσκεψης στο Βερολίνο- εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν θα επαρκέσει τελικά το «κούρεμα» του 50%.

Ενισχυτική των προσπαθειών της Ν.Δ. θα είναι και η παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος και υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα που θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο, όπου θα αναλύσει τις ευρωπαϊκές προοπτικές της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής στο Βerlin Foreign Policy Forum.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους από τη Ν.Δ., στον απόηχο της αποστολής από τον κ. Σαμαρά των επιστολών προς τους πιστωτές, κρίνεται καθοριστική.

Και αυτό διότι, ο κ. Δήμας που θα συναντηθεί και με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε, όπου θα επιχειρήσει να βελτιωθεί πρωτίστως το κλίμα για την Ελλάδα, αλλά λόγω και της θέσης του ως αντιπροέδρου αναμένεται να συμβάλλει για να υπάρξει μια καλύτερη αντιμετώπιση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην παρουσία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει στη Μασσαλία, στις 7 Δεκεμβρίου, εν μέσω της κρίσης στην ευρωζώνη και ενώ θα έχει συνεδριάσει και το Eurogroup για να αξιολογήσει την επιστολή του και να αποφασίσει για την εκταμίευση της περίφημης έκτης δόσης.

Η στρατηγική να ανοίξουν, μετά από πάρα πολύ καιρό, οι δίαυλοι επικοινωνίας της Ν.Δ. με το ιδεολογικά αδελφό κόμμα CDU, θεωρείται κομβικής σημασίας, ειδικά μετά και την επιστολή που απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς στους ηγέτες του ΕΛΚ και μετέπειτα στις 23 του ίδιου μήνα προς τους πιστωτές.

Η κυρία Μέρκελ, λίγες ώρες πριν γνωστοποιηθεί ότι ο κ. Σαμαράς απέστειλε επιστολές στους πιστωτές, είχε εκφράσει την «πικρία» της για τη μέχρι τότε στάση της ΝΔ.

«Ακόμα πιο πικρό για μένα είναι το γεγονός, ότι ο εκπρόσωπός της δεν υπογράφει» είπε στη Γερμανική Βουλή, μιλώντς για το νέο προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «δεν θα ήθελα να βρεθείτε κ
Keywords
Τυχαία Θέματα