Γ.ΦΩΤΑΚΗΣ: Ο ΠΑΟΚ μπορεί…

09:57 30/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στα Play-Off της Super League...
σύμφωνα με τον Γιώργο Φωτάκη. Ο μέσος του «δικεφάλου» μίλησε για την παρουσία της ομάδας του εφέτος, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με την Εθνική Ελλάδας.

Η συνέντευξη του Γιώργου Φωτάκη στα «Σπορ του Βορρά»:
Πόσο έτοιμοι νιώθετε για τα πλέι οφ;
«Νομίζω
ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Σίγουρα είναι κρίσιμα αυτά τα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε στα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη και σε ορισμένα ματς στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή».
Ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος δύο νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτές δίνουν ένα ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει πλέι οφ;
«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Εμείς κερδίσαμε φέτος δύο φορές στο ΟΑΚΑ, πρώτα την ΑΕΚ και μετά τον Παναθηναϊκό, πιάνοντας καλή απόδοση. Πιστεύω ότι μπορούμε κάνουμε τις ίδιες νίκες και στα πλέι οφ».
Νιώθετε ότι κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς στα πλέι οφ;
«Σε μεγάλο βαθμό ναι. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα φανεί τι έχουμε πετύχει. Αν θα έχουμε πετύχει το στόχο μας, που είναι η έξοδος στο Τσαμπιονς λιγκ θα είναι μία πετυχημένη χρονιά. Πιστεύω ότι σαν ομάδα κάναμε ένα τεράστιο λάθος στη Λειβαδιά και το -4 που έχουμε από τον Παναθηναϊκό είναι σημαντική διαφορά. Είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη διαφορά. Προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες, αλλά όσα προβλήματα και να έχουν (οικονομικά ή άλλα) όταν ο παίκτης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο νομίζω δε θα σκεφτεί τίποτα άλλο πέρα από το ματς. Μπαίνεις για να κερδίζεις. Δεν μπαίνεις για να χάσεις. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με 4 βαθμούς διαφορά και πιστεύω ότι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Εμείς θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση».
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πέρυσι στα πλέι οφ τη διαφορά των βαθμών από το πρωτάθλημα...
«Φέτος χάσαμε πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας. Θα μπορούσε η βαθμολογική διαφορά να ήταν πιο μειωμένη. Εμεί έχουμε μάθει να παίζουμε στα πλέι οφ, μπορούμε να ανταποκριθούμε στο πρόγραμμα με ματς Τετάρτη - Κυριακή, και να μαζεύουμε τους πόντους που χρειαζόμαστε. Εντάξει, όσον αφορά όπως είπατε και εσείς την προηγούμενη χρονιά, νομίζω ότι πέρυσι δε χάσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ μόνο από τη διαφορά που είχε ο Παναθηναϊκός, αλλά και από ένα διαιτητικό λάθος στο μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, καθώς το γκολ με το οποίο χάσαμε εκεί ήταν οφσάιντ… Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει δείξει αρκετά καλό πρόσωπο στα ματς των πλέι οφ. Τα αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουμε και φέτος».
Η διαφορά των 16 βαθμών από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα είναι η αγωνιστική διαφορά των δυο ομάδων;
«Δε νομίζω να υπάρχει χαοτική διαφορά όσο αφορά την ποιότητα των δυο ομάδων. Νομίζω ότι η διαφορά αυτή προήλθε από καθαρά δικά μας λάθη. Έχουμε ασφαλώς μερίδιο ευθύνης εμείς οι παίχτες, καθώς χάσαμε αρκετούς βαθμούς μέσα στην Τούμπα, από ομάδες που νομίζω θ
Keywords
Τυχαία Θέματα