Γιατί είναι κρίσιμη η 12η Νοεμβρίου

07:37 19/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ποιες είναι οι βασικότερες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι το επόμενο κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης...
Για τις 12 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα και κατά πάσα πιθανότητα θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι
πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να προηγηθεί στο μεταξύ μια ακόμα συνάντηση των υπουργών, έκτακτη αυτή, κατά την οποία θα κριθεί εν πολλοίς το αν και κατά πόσο η ελληνική πλευρά έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί για τα προαπαιτούμενα. Ειδικά, focus θα γίνει στο κομμάτι των εργασιακών αλλαγών και των απολύσεων στο δημόσιο, που ως γνωστόν παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. Κατά συνέπεια, από τώρα μέχρι και τότε, αυτές οι εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί και να έχουν διευθετηθεί.

Το πιθανότερο είναι πως η προεργασία που θα έχει γίνει στην εβδομάδα που ακολουθεί, να αποδειχθεί σωτήρια. Όμως, γεγονός αποτελεί από την άλλη, ότι τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείει περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της τρόικας, αν η Αθήνα δεν κάνει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, έστω και τη με τη μορφή συμβιβασμού.

voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα