Γιατί επιβάλλεται ένας δομικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου

17:12 21/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αμέσως μόλις κινηθούν οι διαδικασίες για τη εκλογή νέου προέδρου...
στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να ανακοινώσει ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές δύο τουλάχιστον υπουργοί ετοιμάζονται να φύγουν από την κυβέρνηση μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
κ. Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα.
Ο ένας είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τους συνεργάτες του στην οδό Νίκης και ο άλλος είναι ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανακοίνωσε τις προθέσεις του, προχθές, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με ΠΕΣΥάρχες στο υπουργείο επίσης.
Ξεκάθαρη η θέση Λοβέρδου
Ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει δημοσίως καθαρές και σύντομες λύσεις στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αποκρύψει πως θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην κούρσα διαδοχής και επίσης, σε άρθρο του κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πως δεν επιθυμεί πραγματική συζήτηση για τη διευθέτηση των εσωκομματικών ζητημάτων.
Παράλληλα με τοποθετήσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, άφησε σαφείς αιχμές για την αποτελεσματικότητα της, δηλώνοντας πως, ενώ η χώρα καταρρέει η κυβέρνηση χάνει χρόνο και καθυστερεί.
Επίσης έχει ξεκαθαρίσει πως οι εκλογές για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνουν από την βάση και πως οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο αρχών που θα διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος.
Ο ρόλος του Μ. Χρυσοχοϊδη
Αν στους δύο παραπάνω, προστεθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος, πρώτος απ όλους έκανε γνωστή κι επισήμως την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου, τότε όπως αντιλαμβάνεται κανείς οδεύουμε προς έναν δομικό ανασχηματισμό
Άρα οδεύουμε με σχετική σιγουριά στην αντικατάσταση 3+1 τουλάχιστον υπουργούς, οι οποίοι θα προέρχονται όλοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, θα αντιπροσωπεύουν κομβικούς τομείς της κυβερνητικής δράσης, οι οποίοι δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να μείνουν ούτε 24 ώρες χωρίς αντικαταστάτη.
Γι' αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται από τώρα για τη δεύτερη φάση της κυβέρνησης τους, η οποία χρονικά θα πρέπει να εντοπίζεται προς τα μέσα Ιανουαρίου, όταν οι σχετικές διαδικασίες διαδοχής αναμένεται ότι «θα πάρουν μπρος». Κατά συνέπεια, τα χρονικά περιθώρια δεν είναι και ιδιαιτέρως μεγάλα…
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα