Γιουρόπα Λιγκ: Εμφύλιος πριν τον μεγάλο εμφύλιο

08:20 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Μπράγκα υποδέχεται την Μπενφίκα στον επαναληπτικό του 2-1 της Λισαβόνας.



Οι συμπατριώτισσες συγκρούονται λίγο πριν το μεγάλο τελικό του Δουβλίνου, όπου λογικά θα έχουμε ντέρμπι του Οπόρτο ή «αιώνιο» ντέρμπι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Αναμένουμε ένα κλειστό ματς, με τον νικητή (αν υπάρχει) να κρίνεται στο γκολ.



Α΄ ματς: Μπενφίκα – Μπράγκα 2-1

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, το γκολ του Ζαρντέλ στο 50ο λεπτό έδωσε
άλλη προοπτική για τους γηπεδούχους. Η Μπράγκα έφερε το ματς στα ίσα, μόλις μετά από 3 λεπτά με σκόρερ τον Βαντίνιο, όμως η Μπενφίκα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Καρντόσο βρήκε δίχτυα στο 59΄και έδωσε το ελάχιστο προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού. Καλύτεροι οι «αετοί» θα μπορούσαν να σημειώσουν και άλλα τέρματα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς.


Μπράγκα: Ξεκίνησε την περιπλάνηση της στα ευρωπαϊκά από τις αρχές του Αυγούστου, αποκλείοντας την Σεβίλλη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στους ομίλους και πλέον απέχει μόλις ένα γκολ από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ζητούμενο πλέον είναι να ανατρέψει το σκορ της αναμέτρησης του «Ντα Λουζ», κάτι που δεν χρειάστηκε να κάνει στις δύο προηγούμενες φάσεις. Μόνο όνειρα για την δεύτερη ομάδα του Οπόρτο, που δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα εδώ που έφτασε. Η ήττα της περασμένης Πέμπτης, ήταν η πρώτη μετά από 12 ματς, ενώ την Κυριακή αγωνίστηκε κόντρα στην Λεϊρία και παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία. Εντελώς αδιάφορο το ματς, με τα πάντα στην ομάδα να κινούνται γύρω από τον ημιτελικό. Τιμωρημένος είναι ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Πάουλο Σέζαρ, όπως και ο αρχηγός, μέσος και σκόρερ του πρώτου αγώνα Βαντίνιο. Τραυματίας ο μέσος Βινίσιους.

Πιθανή ενδεκάδα: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Μίγκελ Γκαρσία, Σίλβιο, Μάρσιο Μοσορό, Ούγκο Βιανά, Λεάντρο Σαλίνο, Μεγιόνγκ Ζε, Άλαν, Λίμα


Μπενφίκα: Ήθελε ένα αποτέλεσμα που θα κράταγε το μηδέν στην άμυνα της, αλλά για την φετινή Μπενφίκα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Τουλάχιστον επικράτησε με 2-1, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αγαπημένο της για τον θεσμό. Μ’ αυτό κέρδισε τόσο την Στουτγάρδη, όσο και την Παρί Σεν Ζερμέν στην πορεία της μέχρι τον ημιτελικό. Αυτό που καλείται να κάνει στην έδρα της Μπράγκα, δεν είναι και τόσο εύκολο, με δεδομένα τα αμυντικά της προβλήματα. Μετρά 16 σερί ματς, σ’ όλες τις διοργανώσεις, στα οποία δέχεται γκολ και μάλλον θα «ψάξει» το εκτός έδρας γκολ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα παραπάνω από την δεύτερη θέση και λογικά παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της Ολανένσε με 1-1. Τιμωρημένος ο μέσος Πάμπλο Αϊμάρ και δεν χρειάζεται να πούμε τι προσφέρει ο Αργεντινός στους «αετούς». Εκτός αποστολής και οι τραυματίες Αμορίν (αμυντικός), Νούνο Γκόμες (επιθετικός) και Σάλβιο (μέσος).


Πιθανή ενδεκάδα: Ρομπέρτο Χιμένεθ, Λουιζάο, Σέζαρ Πεϊξότο, Περέιρα, Κοεντράο, Ζαρντέλ, Γκα
Keywords
Τυχαία Θέματα