Γκολντ Καπ: Προημιτελικοί με δυνατά φαβορί

20:32 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δύο πολύ δυνατά φαβορί έχουν οι ισάριθμοι αγώνες με τους οποίους…
ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ – ΗΠΑ

Τζαμάϊκα: Εξασφάλισε με άνεση την πρώτη θέση του ομίλου της με τρείς νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα δίχως να δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Τίοντορ Γουάιτμουρ πέτυχε έτσι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία της διοργάνωσης για τους Τζαμαϊκανούς που δίνουν έτσι το «παρών» στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 2005. Το καλό για τον τεχνικό της ομάδας του νησιού του Μπομπ Μάρλεϊ
είναι ότι δεν έχει νέα προβλήματα κόντρα σε μία αντίπαλο που δεν ικανοποίησε μεν στη φάση των ομίλων αλλά είναι ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τελικό και το τρόπαιο.


ΗΠΑ: Η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ ξεπέρασε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων το σοκ από την ήττα κόντρα στον Παναμά και νίκησε την αδύναμη Γουαδελούπη με το τελικό 1-0 να την αδικεί καθώς έχασε γκολ με το τσουβάλι. Η οικοδέσποινα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αγωνιστικά και ο τεχνικός των τυπικά φιλοξενούμενων στην αναμέτρηση στο γήπεδο RFK  της Ουάσινγκτον ίσως κάνει ορισμένες αλλαγές για να φρεσκάρει την 11αδα του.

Tips

•    Έχει εμποδίσει τους αντιπάλους της η Τζαμάικα να πετύχουν γκολ στα τελευταία της  τέσσερα ματς στη διοργάνωση.
•    No goal είναι όλα τα έξι τελευταία ματς των Τζαμαϊκανών στη διοργάνωση ενώ μετρούν σ’ αυτή τέσσερις διαδοχικές νίκες στα ισάριθμα πιο πρόσφατα τους παιχνίδια στο συγκεκριμένο μέτωπο.
•    Η ήττα από τον Παναμά για τους Αμερικανούς ήταν η πρώτη στη διοργάνωση μετά από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα προηγούμενα τους πέντε ματς στη. Τα τέσσερα εξ αυτών ήταν no goal.
•    Οι ΗΠΑ όχι μόνον δεν  έχουν χάσει ούτε μία φορά στις 17 αναμετρήσεις των δύο ομάδων αλλά έχουν και δύο νίκες στα ισάριθμα προηγούμενα ματς τους με τη Τζαμάικα στη διοργάνωση.
•    Οι Αμερικανοί  στο Gold Cup έχουν 13 νίκες και μία ισοπαλία (26-7 τέρματα) στα παιχνίδια τους κόντρα σε αντιπάλους από την Καραϊβική.

ΠΑΝΑΜΑΣ- ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Παναμάς: Η μεγάλη αποκάλυψη ως τώρα στη διοργάνωση , ιδιαίτερα μετά τη νίκη στη φάση των ομίλων επί των Αμερικανών που τους έδωσε και την πρώτη θέση. Έτσι η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά για 4η συνεχόμενη διοργάνωση. Στα θετικά για τον τεχνικό του Παναμά Χούλι Ντέλι Βαλντές είναι ότι θα έχει στη διάθεση του και τον κεντρικό αμυντικό Ρόμα Τόρες που δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Αντίθετα αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του επιθετικού Λουίς Ρεντέρια.

Ελ Σαλβαδόρ: Έστω και τερματίζοντας στην 3η θέση στον πιο δύσκολο ασφαλώς όμιλος της διοργάνωσης (ισοβαθμώντας όμως με την Κόστα Ρίκα η οποία στο μεταξύ τους ματς απέφυγε την ήττα στο 95’) εξασφάλισε την πρώτη του συμμετοχή στα προημιτελικά από το 2003. Ο τεχνικός των Κεντροαμερικανών Ρούμπεν Ίσραελ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζει ότι με τη βοήθ
Keywords
Τυχαία Θέματα