Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εβγαλε... μπλοκάκι

11:56 4/8/2011 - Πηγή: 24wro

Πρέπει να προχωρήσουν όλες οι πρωτοβουλίες που είναι απολύτως ενταγμένες στο Μεσοπρόθεσμο…
και τους άλλους εφαρμοστικούς νόμους, ξεκαθάρισε ο Γ. Παπανδρέου


Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για το "καυτό" δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται με μπλοκάκι για... έλεγχο μπροστά τους κορυφαίους υπουργούς.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας το μπλοκάκι των σημειώσεων στο
τραπέζι της Κυβερνητικής Επιτροπής, ξεκίνησε χθες τη συζήτηση, ρωτώντας τους κορυφαίους υπουργούς (πλην του κ. Γ. Ραγκούση που απουσίαζε λόγω των "εκκρεμοτήτων" με την απεργία των ιδιοκτητών των ταξί) αν έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων βάσει των 47 κυβερνητικών προτεραιοτήτων.


Οπως εξήγησε, πρέπει να προχωρήσουν όλες οι πρωτοβουλίες που είναι απολύτως ενταγμένες στο Μεσοπρόθεσμο και τους άλλους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης στην άκρως σκληρή συγκυρία με τα απανωτά μέτρα. Αλλωστε στη συνέχεια πέρασαν στο... κυρίως μενού της συνεδρίασης, που αφορούσε στην εφαρμογή προγραμμάτων για τους ανέργους και τους εργαζομένους (στην κόψη του ξυραφιού) σε επιχειρήσεις, όπου απαιτείται "αναβάθμιση" της γνώσης για το αντικείμενο της δουλειάς τους.


Είναι γεγονός ότι από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη (Βενιζέλος, Ρέππας, Κουτρουμάνης, Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και άλλοι) δόθηκαν στοιχεία για το στάδιο εξέλιξης των δράσεων των οποίων έχουν την ευθύνη.


Από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο ομιλητή, εν τω μεταξύ, φάνηκε διάθεση για... απειροελάχιστα 24ωρα διακοπών και εντατική εργασία για να βγουν οι ημερομηνίες - δηλαδή οι προϋποθέσεις για την "επομένη μέρα" της Συνόδου Κορυφής και προς την έκτη δόση του δανείου που ουσιαστικά είναι η πρώτη της επόμενης δανειακής συνθήκης! Το είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Β. Βενιζέλος, σε μία από τις παρεμβάσεις του χθες στη Βουλή.


"Εχουμε ένα κρίσιμο δίμηνο. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι υποδειγματικοί ως προς την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει αναλάβει ένα "βαρύ φορτίο" από το συνολικό για την προώθηση του κυβερνητικού έργου στους ρυθμούς, δε, που επιβάλλονται λόγω της συγκυρίας.


Ο πρωθυπουργός, από την άλλη πλευρά, έχει πειστεί ότι πρέπει χωρίς διακοπές να ακολουθηθεί κατά γράμμα ο σχεδιασμός. Μάλιστα, χθες όταν η υπουργός Παιδείας, ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και γύρισε να ρωτήσει τον κ. Παπανδρέου για τα... ταξί, εκείνος έδειξε ότι δεν ήθελε να συζητήσει για το θέμα.


Οι δεσμεύσεις
Το σίγουρο είναι ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν λάβει τα μηνύματά τους, που λένε ότι θεωρεί άμεσα εκτελεστέα την απόφαση να κλείσουν τα διάφορα μέτωπα και να επιστρέψουν στις κορυφαίες δ
Keywords
Τυχαία Θέματα