Γ.ΠΑΡΙΟΣ: Όποιος νομίζει ότι είναι στην κορυφή είναι γελασμένος

14:03 8/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Γιάννης Πάριος αποκαλύπτει αν η νύχτα τον έχει φθείρει όλα αυτά τα χρόνια, για τη μοναξιά αλλά και για το πώς θέλει να...
τον θυμάται ο κόσμος.

Ο Γιάννης Πάριος παραχώρησε μια συνέντευξη στο "Bήμα της Κυριακής" και μιλά μεταξύ άλλων για τα βράδια της δουλειάς άλλα και της μοναξιάς.

Ο 66χρονος τραγουδιστής παραδέχεται πως η νύχτα έχει επηρεάσει τη ζωή του. "Η νύχτα μού έχει αφήσει κάτι κουσούρια στο σώμα μου, στο στομάχι μου, αλλά να με φθείρει ως άνθρωπο, όχι, καμία σχέση. Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, θα ήμουν ο χειρότερος πελάτης σε αυτά τα μαγαζιά. Δεν πίνω, δεν καπνίζω,
είμαι σπιτόγατος, βλέπω ασπρόμαυρες ελληνικές κωμωδίες, βουρκώνω πάντα με την τελευταία σκηνή στο "Δεσποινίς ετών 39".
"Υπάρχουν νύχτες που θέλω να πω φωναχτά κάτι, που θέλω επιλεκτικά κάποιον, που ανοίγω όλες τις τηλεοράσεις για να ακούω θόρυβο. Προτιμώ, όμως, να είμαι μόνος από το να πληγώνω έναν άνθρωπο"

Ο ίδιος δεν κρύβει πως έχει βαρεθεί τον όρο "ο τροβαδούρος του έρωτα". Προτιμά να τον λένε "τραγουδιστή της αγάπης". "Μερικές φορές βλέπω τον εαυτό μου με χλαμύδα και λύρα και φτερωτά αγγελάκια πίσω μου... Δεν μπορείς, ωστόσο, να ελέγξεις τον καθένα τι ταμπέλα θα σου βάλει", τονίζει.

Παρά τα χρόνια στο τραγούδι, ο Γιάννης Πάριος, δε θεωρεί ότι ανήκει στους καλλιτέχνες που έχουν πιάσει κορυφή. "Οποιος νομίζει ότι είναι στην κορυφή είναι γελασμένος. Δεν υπάρχει κορυφή, υπάρχουν κορυφές. Είναι ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ελύτης, ο Τσαρούχης, ο Καζαντζάκης, ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης. Αυτοί είναι οι κορυφές. Αν μας σφυρίξουν και μας δεχτούν και εμάς τους νεότερους, θα είναι μεγάλη τιμή. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Ασε που η κορυφή πονάει κιόλας, άμα καθήσεις μόνος σου. Το ωραιότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις φτιάξει μια δική σου, μικρή κορυφή και να κατέβεις λίγο στην πεδιάδα να την καμαρώσεις. Εγώ το μόνο που έχω φτάσει να πω είναι ότι δεν ντρέπομαι για ό,τι έχω κάνει. Ως εκεί".

Όσο για το αν στεναχωριέται που δεν έχει κάποια σύντροφο, ο ίδιος λέει πως το αποδέχεται. "Οχι ότι είμαι μια χαρά, μη λέω μπούρδες! Υπάρχουν νύχτες που θέλω να πω φωναχτά κάτι, που θέλω επιλεκτικά κάποιον, που ανοίγω όλες τις τηλεοράσεις για να ακούω θόρυβο. Προτιμώ, όμως, να είμαι μόνος από το να πληγώνω έναν άνθρωπο".
"Δεν υπάρχει κορυφή, υπάρχουν κορυφές. Είναι ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ελύτης, ο Τσαρούχης, ο Καζαντζάκης, ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης. Αυτοί είναι οι κορυφές"

Αυτό που τον νοιάζει πάντως είναι το πώς θα τον θυμούνται τα παιδιά του, όπως λέει στη συνέντευξή του. "Θέλω να λένε πως είχαν έναν καταπληκτικό πατέρα. Αυτό που λέω εγώ για τον δικό μου. Το μόνο που πέτυχα στη ζωή μου. Σύζυγος δεν είμαι καλός. Σύντροφος ήμουν καλός, όσο διαρκούσε. Αλλά καλός πατέρας δεν έπαψα να είμαι. Και δεν το κάνω επειδή πρέπει, αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν έχω πολυτιμότερο πράγμα από τα παιδιά μου".

cosmo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα