Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ο λόγος που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ ήταν η λίστα Λαγκάρντ

23:23 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
«Η πλέον διαδεδομένη εικασία στην Αθήνα είναι ότι η λίστα Λαγκάρντ παρακρατήθηκε γιατί...
στους πελάτες της τράπεζας της Γενεύης συμπεριλαμβάνονταν και επώνυμοι πολιτικοί. Το ερώτημα, αν το ντοκουμέντο παρακρατήθηκε πράγματι για... το λόγο αυτό δεν είναι βέβαια ασήμαντο, είναι όμως δευτερεύον» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης
μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter AllgemeineZeitung».

«Το αποφασιστικό δεν είναι αν εγώ είμαι ή δεν είμαι της άποψης ότι η λίστα παρακρατήθηκε για να προστατευθούν πολιτικοί φίλοι. Δημιουργήθηκε στους πολίτες σε όλη την Ελλάδα η εντύπωση ότι η εξαφάνιση της λίστας που μεσολάβησε σχετιζόταν με μερικά από τα ονόματα που αναφέρονταν σε αυτήν» συμπληρώνει ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν γνώριζε για τη λίστα και αποχώρησε από το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» όταν το πληροφορήθηκε: «Κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μας τους υπουργούς δεν είχε ειπωθεί τίποτα για την ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας
. Αφού κατ' επανάληψη περικόψαμε συντάξεις και μισθούς και επιβάλαμε νέα βάρη στους απλούς πολίτες, μάθαμε εκ των υστέρων την ύπαρξη μιας λίστας με τα ονόματα πλουσίων επιχειρηματιών, οι οποίοι -επίσημα ίσως, ανεπίσημα μετά βεβαιότητος- είχαν φοροδιαφύγει. Όμως δεν αναλήφθηκε καμιά πρωτοβουλία εναντίον των ανθρώπων αυτών, ούτε καν τους έλεγξαν».

Την ίδια ώρα, ο κ. Ραγκούσης εκφράζεται με σκεπτικισμό για τις προοπτικές επιτυχίας της τρικομματικής κυβέρνησης στις κρίσιμες ψηφοφορίες: «Αυτή η κυβέρνηση γρήγορα θα διαλυθεί».

«Με τη σημερινή μορφή τους, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας δεν έχουν μέλλον. Οι αρχές και οι ιδέες έχουν μέλλον, τα σημερινά κόμματα και οι ηγεσίες τους όχι».

imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα