Γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Γιατί όχι;

06:32 12/4/2012 - Πηγή: 24wro

Για να είστε κομψές ακόμα και ως εγκυμονούσες...

Aντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αποδειχθεί ασφαλής και διασκεδαστική. Επιπλέον μπορεί να κρατήσει μακριά κάποια παραπανίσια κιλά που υπό άλλες συνθήκες θα παίρνατε. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, και αν η κατάστασή σας το επιτρέπει, βάλτε φόρμες και αθλητικά παπούτσια και δοκιμάστε τις αμέτρητες ασκήσεις που ενδείκνυνται για μέλλουσες μανούλες.

Περπάτημα:
Το περπάτημα στο διάδρομο μπορεί άνετα να συνδυαστεί με την παρακολούθηση της αγαπημένης σας εκπομπής ή την ανάγνωση περιοδικού. Έτσι και η ώρα σας περνά ευχάριστα και διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα.
Ποδήλατο:
Το ποδήλατο είναι μία ακόμα ασφαλής και εύκολη επιλογή για εγκύους. Σύμφωνα με ειδικούς τόσο το κανονικό ποδήλατο όσο και το στατικό είναι μία άριστη λύση, και το ποιο θα προτιμήσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τα γούστα σας.
Βάρη:
Φυσικά δεν εννοούμε τα βάρη που σηκώνουν οι επαγγελματίες, αλλά μικρά βαράκια τα οποία θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε το σώμα σας και να κάψετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο θερμίδες. Συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γυναικολόγο σας πριν αρχίσετε μία άσκηση αυτού του είδους για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του μωρού σας.
Ομαδικά προγράμματα:
Ίσως η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή για εγκύους. Όλα τα γυμναστήρια προσφέρουν ομαδικά προγράμματα και κάποια από αυτά και συγκεκριμένα για μέλλουσες μητέρες. Επίσης η yoga είναι πολύ καλή λύση καθώς εκτός του ότι σας κρατά σε φόρμα, σας διδάσκει και τη σημασία της χαλάρωσης και της σωστής αναπνοής.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα