Η 3χρονη Άλις ξεπέρασε τον Φρόιντ!

06:15 16/2/2013 - Πηγή: 24wro

Προσπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία τον Στίβεν Χόκινγκ, τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, αλλά και τον...

Σίγκμουντ Φρόιντ, ένα τρίχρονο κορίτσι κατάφερε να καταταχτεί ανάμεσα στους ευφυέστερους εγκέφαλους του πλανήτη.

Σκοράροντας 162 σε ειδικά τεστ γνωστικών ικανοτήτων, η μικρή Aλις Aμος έλαβε το «εισιτήριο» για τη Μένσα, τον διεθνή οργανισμό στον οποίο για να γίνει κάποιος μέλος θα πρέπει να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Το
τρίχρονο κορίτσι από το Σάρεϊ είναι ήδη δίγλωσσο, καθώς μιλάει αγγλικά και ρώσικα που τα έχει μάθει από τους γονείς του, ενώ περνάει τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας τους μύθους του Αισώπου και άλλα παραμύθια, τραγουδώντας, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας και κάνοντας χειροτεχνίες.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Αλις μπήκε στον οργανισμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της βρετανικής Μένσα, Τζον Στίβενεϊτζ. «Στη Μένσα στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα θετικό περιβάλλον στα χαρισματικά παιδιά καθώς αναπτύσσονται και ελπίζουμε να επωφεληθούν από την αλληλεπίδρασή τους με άλλα ευφυή παιδιά».

Η μικρή Αλις πήρε το εισιτήριο εισόδου στη Μένσα όταν οι γονείς της παρουσίασαν την αξιολόγηση του Βρετανού ψυχολόγου καθηγητή Τζον Φρίμαν. Η νεαρή εξεταζόμενη σκόραρε 162 στο λεγόμενο Στάνφορντ Μπίνετ Τεστ, το οποίο αξιολογεί πέντε παράγοντες των γνωστικών ικανοτήτων (συνειρμική συλλογιστική ικανότητα, γνώση, ποσοτική συλλογιστική ικανότητα, χωροχρονική επεξεργασία και μνήμη). Με το σκορ αυτό η Αμος έγινε ένα από τα δεκαοχτώ μέλη προσχολικής ηλικίας του βρετανικού οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεότερο μέλος στην ιστορία της βρετανικής Μένσα ήταν η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που κατατάχτηκε στον οργανισμό το 2009 σε ηλικία δύο χρόνων και τεσσάρων μηνών!

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα