Η Apple, πιο... μεγάλη από την... Ελλάδα

22:16 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο πλούτος της Apple είναι μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της Ελλάδας και όχι μόνον...
Η χρηματιστηριακή της αξία -την Πέμπτη- ανήλθε άνω των 400 δισ. δολαρίων (στη συνεδρίαση της Wall Street). Πρόκειται για νέο ρεκόρ για την ήδη πιο ακριβή εταιρεία τεχνολογίας παγκοσμίως.

Αργότερα το ποσό αυτό έπεσε ελαφρώς, κλείνοντας
στα 398 δισ. δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple υπερβαίνει το ΑΕΠ χωρών όπως η Ελλάδα, η Αυστρία, ηΑργεντινή και η Νότιος Αφρική.

Η Apple απειλεί πλέον ευθέως την πρωτοκαθεδρία της Exxon Mobil, με χρηματιστηριακή άξια στα 420 δισ. δολάρια.

Έχει ήδη υπερκεράσει την PetroChina (PTR) η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται σε 270 δισ. δολάρια και τη Microsoft (MSFT, Fortune 500) με 235 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη της Apple- μίας εταιρίας μόλις 35 ετών- είναι εντυπωσιακή. Πριν από 10 χρόνια η χρηματιστηριακή της αξία έφθασε στα 10 δισ. δολάρια.

Κλειδί για την εκτόξευση της εταιρείας εκτιμάται πως είναι η δημιουργία του iPhone το 2007. Ενδεικτικά η Apple πούλησε 30 εκατομμύρια συσκευές iPhone 4S το τελευταίο τρίμηνο.

Μολονότι ογκώδης, η Apple παραμένει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι την προσεχή εβδομάδα η Apple θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, στα οποία αναμένεται να καταγραφεί άνοδος στις πωλήσεις κατά 45% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αναλυτές του CNN Money σημειώνουν ότι η Apple έχει τα ηνία όσον αφορά στην εξέλιξη των smartphones, ενώ με το iPad δημιούργησε μία νέα κατηγορία Η/Υ.
Keywords
Τυχαία Θέματα