Η Wikipedia κέρδισε το Κογκρέσο

14:02 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η αντίδραση της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia, στο νομοσχέδιο SOPA ενάντια στην...
πειρατεία, που προωθούταν στο αμερικανικό Κογκρέσο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος Wikipedia Σου Γκάρντνερ.

«Το μπλακάουτ της Wikipedia
τελείωσε και το κοινό μίλησε. Εκατόν εξήντα δύο εκατομμύρια χρήστες είδαν την σελίδα του μπλακάουτ που ρωτούσε αν μπορεί κανείς να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς ελεύθερη γνώση. Είπατε όχι» δήλωσε η Γκάρντνερ και συνέχισε:

«Κάνατε τα τηλεφωνικά κέντρα του Κογκρέσου να μπλοκάρουν και λιώσατε τους σέρβερ τους».

Οι επικριτές της νομοθεσίας υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά θα περιορίσουν την ελευθερία του λόγου και θα δώσουν στους ιδιοκτήτες περιεχομένου δρακόντειες δυνάμεις για να κλείνουν ιστότοπους που εμπλέκονται σε πειρατεία, ακόμη κι αν προσφέρουν απλώς συνδέσμους προς περιεχόμενα που προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Άλλοι ιστότοποι, όπως ο Google, συντάχθηκαν με τη διαμαρτυρία της Wikipedia χωρίς να βγουν εκτός δικτύου. Η Wikipedia υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία διαμαρτυρίας της.

Η υποστήριξη προς τη νομοθεσία φαίνεται ότι μειώνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς πολλοί βουλευτές ανακοινώνουν στο Twitter και το Facebook ότι δεν θα την υποστηρίξουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα