Η ανεργία φέρνει και διαζύγιο για τους άνδρες

07:15 28/6/2011 - Πηγή: 24wro

Οι άνεργοι άνδρες κινδυνεύουν να «απολυθούν» και από το γάμο τους.



Σε έρευνα που διενήργησε το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό κοινωνιολογίας «American Journal of Sociology», διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια «ασύμμετρη» επίπτωση της ανεργίας στα δύο φύλα.

Οι άνδρες που είναι άνεργοι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν και να πάρουν διαζύγιο από τις εργαζόμενες συζύγους τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε των γυναικών.

Αντιθέτως,
αν η γυναίκα είναι άνεργη, δεν αυξάνεται η πιθανότητα να πάρει διαζύγιο, καθώς ο σύντροφός της δεν εκδηλώνει αυξημένη τάση να εγκαταλείψει το γάμο, αλλά ούτε η ίδια.

Μια εργαζόμενη γυναίκα είναι πιο πιθανό να ζητήσει διαζύγιο, σε σχέση με μια άνεργη, αν ο άνδρας της μείνει χωρίς δουλειά, μόνο όμως αν δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το γάμο της.

Οι ερευνητές αποδίδουν το πρόβλημα κυρίως στην ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι άνδρες εξαιτίας της παραδοσιακής αντίληψης ότι αυτοί πρέπει να είναι κυρίως οι «κουβαλητές» στο οικογενειακό νοικοκυριό τους, παρόλο που στη σύγχρονη εποχή εργάζονται πολλές γυναίκες.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «αυτές οι συνέπειες πιθανώς πηγάζουν από τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στους ρόλους των γυναικών σε σχέση με των ανδρών. Η απασχόληση των γυναικών έχει αυξηθεί και είναι πια αποδεκτή, αλλά η μη απασχόληση (ανεργία) των ανδρών είναι ακόμα μη αποδεκτή σε πολλούς (και πολλές)».

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα