Η Ελλάδα ίσως ζητήσει το 2ο πακέτο βοήθειας να λήξει νωρίτερα

11:37 6/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η Αθήνα ενδεχομένως να ζητήσει από τους εταίρους της στην ευρωζώνη το νέο πρόγραμμα βοήθειας, που συμφωνήθηκε από τους...
ηγέτες της ΕΕ τον Ιούλιο, να λήξει ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό λόγω του υψηλότερου από το αναμενόμενο ελλείμματος, όπως αναφέρει την Τρίτη η «Καθημερινή».

Αθήνα αναμένεται να προτείνει το νέο πρόγραμμα βοήθειας να μη διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2014 αλλά μέχρι το τέλος του 2013, ούτως ώστε το ποσό
των 109 δις ευρώ να επαρκέσει ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες (εξαιτίας μεγαλύτερου ελλείμματος) ανάγκες της Ελλάδας", ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Η εφημερίδα επανέλαβε δημοσίευμα του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξουν οι στόχοι του 7,6% και 6,5% για το έλλειμμα του 2011 και του 2012 αντίστοιχα, προκειμένου να βγει η οικονομία από την ύφεση.

"Η μικρότερη μείωση του ελλείμματος θα αντισταθμιστεί από μεγαλύτερη προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια του προγράμματος", ανέφερε η Καθημερινή.

Σε αυτή την βάση ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Eurogroup Working Group, Γιώργος Ζανιάς αναμένονταν να προτείνει χθες το βράδυ την αναδιάταξη των στόχων για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2014.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα