Η Ελλάδα καίγεται... Πυρκαγιές σε Λίμνη Ευβοίας, Μαγούλα Αττικής, Λαγονήσι και Ρέθυμνο

16:30 21/8/2011 - Πηγή: 24wro
Τρείς μεγάλες φωτιές ξέσπασαν σε διάστημα μιας ώρας...
Δυο στην Αττική και μια στην Εύβοια.


Λίγο μετά τις 2 ξέσπασε φωτιά σε ξερόχορτα κοντά σε σπίτια στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι. Επι τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα.


Όπως δηλωσε στο newsit o αντιδημαρχος Σαρωνικου Γιωργος Σοφρώνης: "η φωτια εγλειψε τα πρωτα σπιτια της
περιοχης αλλα χαρη στις δυναμεις της πυροσβεστικης, των δημων αλλα και των δεκαδων εθελοντων ο κινδυνος απομακρυνθηκε απο τα σπιτια και πλεον η φωτια είναι υπο μερικο ελεγχο".


Κοντά στο χωριό Σκεπαστή μαίνεται η φωτιά της Εύβοιας. Επι τόπου βρίσκονται 7 οχήματα,17 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Προς το παρόν το χωριό δεν απειλείται αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι αλλάζουν κατεύθυνση.


Πυρκαγιά και σε χαμηλή βλάστηση στη Μαγούλα Αττικής. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι ωστόσο δεν υπάρχουν σπίτια κοντά στην εστία της φωτιάς.


Στις φλόγες και το Ρέθυμνο, καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στις Πρασιες. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.


Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χωρα καθως κατα τοπους πνεουν ισχυροί ανεμοι ευνοούν την επεκταση πυρκαγιών.


Για δεύτερη μέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 3 χθες το μεσημέρι. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.


Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε το έργο της κατάσβεσης και γι αυτό επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα.


Η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα