Η επανάσταση της σοκολάτας

10:10 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
O Τim McCollum βρέθηκε πριν από χρόνια στην Αφρική συμμετέχοντας στην οργάνωση...
Peace Corps. Σήμερα είναι ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Madecasse, μιας επιχείρησης που έχει έδρα στη Μαδαγασκάρη και η οποία παράγει μια από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο. Όπως λέει ο ίδιος του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το 70% της παγκόσμιας παραγωγής σοκολάτας και το 60% της βανίλιας προέρχεται από την Αφρική, μόλις το 1% της τυποποιημένης σοκολάτας
σε πλάκες εξάγεται από τη Μαύρη Ήπειρο. Το κέρδος των αγροτών για μια πρώτη ύλη όπως το κακάο ήταν πολύ μικρό κι ο McCollum αποφάσισε ότι αυτή η αδικία έπρεπε να αποκατασταθεί .

Τις απόψεις του μοιράζονταν και άλλοι εθελοντές της Peace Corps κι έτσι το 2008 γεννήθηκε η Madecasse, η οποία πέρσι βραβεύτηκε ως μια από τις Καινοτόμες Επιχειρήσεις του 2011. Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας της η εταιρεία κατάφερε να ανακαλύψει ποικιλίες κακάο που πιστευόταν ότι είχαν εξαφανιστεί, σε μια χώρα όπου το 80% της χλωρίδας και της πανίδας δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Στόχος των δημιουργών της Madecasse ήταν όλα τα συστατικά να προέρχονται από τη Μαδαγασκάρη και έτσι προσέθεσαν στη σοκολάτα συστατικά όπως το ροζ πιπέρι και το κίτρο. Οι ετικέτες τυπώνονται στη Μαδαγασκάρη και εκεί γίνεται η συσκευασία τους στο χέρι, χωρίς να χρησιμοποιούνται μηχανές και αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους μηχανήματα στη χώρα. «Οσο λιγότερες επιλογές έχουμε, τόσο πιο δημιουργικοί γινόμαστε», δηλώνει χαρακτηριστκά ο Τim McCollum, συμπληρώνοντας ότι το 40% των κερδών της εταιρείας από τις πωλήσεις στο εξωτερικό επιστρέφουν στη Μαδαγασκάρη.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα