Η Γερμανία μειώνει τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη

14:22 18/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η Γερμανία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το εξωτερικό...
εμπόριο δεν θα συνεισφέρει φέτος στην οικονομία. Το υπουργείο Οικονομίας της χώρας ανακοίνωσε ότι αναμένει φέτος αύξηση κατά 2% στις εξαγωγές και κατά 3% στις εισαγωγές. Το τελικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη υπολογίζεται στο -0,3%.
Υποβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις του για τη γερμανική οικονομία, προβλέποντας ανάπτυξη για φέτος στο 0,7%, από 1% προηγουμένως και στο 1,6% του χρόνου.
Iστορικό χαμηλό στη δημοπρασία διετών ομολόγων
Εντωμετξύ σε ιστορικό χαμηλό
διαμορφώθηκε η απόδοση των διετών ομολόγων στη δημοπρασία που πραγματοποίησε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση. Πρόκειται για άνοιγμα (re-opening) του ίδιου δανειακού τίτλου που δημοπρατήθηκε στις 16 Νοεμβρίου. Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές ενώ ικανοποίησε επίσης το 80% των μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη σταθμισμένη μέση τιμή. Το ποσό που διακρατήθηκε για σκοπούς της αγοράς ήταν περίπου 560 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το μέγεθος της συνολικής έκδοσης στα 4 δισ. όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.
Πορτογαλία: Άντλησε το ζητούμενο ποσό των €2,5 δισ. από έντοκα
Το μέγιστο ζητούμενο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Πορτογαλίας την Τετάρτη μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 3, 6 και 11 μηνών. Στόχος της Πορτογαλίας ήταν να εξασφαλίσει από τη σημερινή δημοπρασία ποσό από 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, η πορτογαλική κυβέρνηση άντλησε 496 εκατ. ευρώ από έντοκα τρίμηνης διάρκειας με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα (4,346%) με αυτό στην δημοπρασία της 4ης Ιανουαρίου. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 4,1 φορές.
Παράλληλα, άντλησε επιπλέον 754 εκατ. ευρώ από έντοκα διάρκειας 6 μηνών με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 4,740% από 5,250% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 16ης Νοεμβρίου. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 3.
Τέλος, η Πορτογαλία προχώρησε σε νέα έκδοση εντόκων διάρκειας 11 μηνών από όπου άντλησε άλλα 1,250 δις. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,986%. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 2,1. Ημερομηνία διακανονισμού και για τις τρεις παραπάνω εκδόσεις ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου 2012.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα