Η ιστορία της Colgate

10:02 24/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Colgate μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας...
εξαιτίας των φιλελεύθερων ιδεών του πατέρα της οικογένειας Robert Colgate, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της Γαλλικής Επανάστασης και του Αμερικανικού Πολέμου για την Ανεξαρτησία. Το 1806 ο 27χρονος γιος του William δημιούργησε μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής κεριών και σαπουνιών στη Νέα Υόρκη. Το όνομά της ήταν "William Colgate & Company". Το 1857 ο William
πέθανε και τα ηνία της ανέλαβε ο γιος του Samuel, ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Τελικά υπερίσχυσε η αίσθηση του καθήκοντος και το 1872 η Colgate & Company λάνσαρε το πρώτο της αρωματικό σαπούνι. Ένα χρόνο μετά ήταν σειρά για την πρώτη της οδοντόκρεμα, την οποία πουλούσε σε βαζάκια. Το 1896 έβγαλε στην αγορά την πρώτη οδοντόκρεμα σε σωληνάριο και την ίδια χρονιά δημιούργησε το πρώτο της ερευνητικό εργαστήριο. Το 1928 η εταιρεία Palmolive , Peet, η οποία ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σαπουνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαγόρασε την Colgate και έτσι δημιουργήθηκε η Colgate Palmolive.

Σήμερα η Colgate Palmolive έχει εκατοντάδες θυγατρικές σε 200 χώρες, ενώ μόνο στην αγορά των ΗΠΑ οι πωλήσεις της το 2011 έφτασαν τα 16,73 δις. δολάρια.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα