Η κόντρα για τη Σημαία του Πολυτεχνείου συνεχίζεται...

09:16 22/11/2011 - Πηγή: 24wro
Άλλον έναν εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ έβγαλαν οι μικροί – τουτέστιν οι Νεολαίοι – του...
Κινήματος! Και μάλιστα μέσα από την ιστορία της Σημαίας του Πολυτεχνείου, που, από την εποχή που διαλύθηκε η ΕΦΕΕ, κρατά η ΠΑΣΠ, όπως άλλες παρατάξεις κρατούν τα αρχεία και την σφραγίδα. «Καρφώνουν» λοιπόν ότι κυρίως στελέχη του… ΠΑΣΟΚ είναι αυτά
που εγείρουν κάπου – κάπου θέμα κατά της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την σημαία – με προφανή σκοπό να την «εκθέσουν». Όλα προκύπτουν από επιστολή, που έστειλε ο γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ, κ. Πανταζής, στην εφημερίδα «Real News», για κάποιο σχετικό θέμα.

Ιδου το σχετικό ενδοπασοκικού ενδιαφέροντος απόσπασμα:

«1. Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου συμβολίζει τους αγώνες της Νεολαίας και των Φοιτητών για Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία και Ελευθερία. Οι αγώνες αυτοί είναι διαχρονικοί. Το σύμβολο αυτό φυλασσόταν από την ΕΦΕΕ και περιήλθε στην Οργάνωση μας, στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν η ΕΦΕΕ βρέθηκε σε αδυναμία συγκρότησης Προεδρείου. Από τότε η Παράταξη της ΠΑΣΠ, ως πλειοψηφούσα τότε Παράταξη στην ΕΦΕΕ, φυλάσσει την αιματοβαμμένη σημαία, ενώ σε άλλες Παρατάξεις περιήλθαν το ανεκτίμητο ιστορικό αρχείο και η σφραγίδα της ΕΦΕΕ. Είναι ξεκάθαρη η θέση και η δέσμευση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ότι η σημαία, όπως και τα άλλα σύμβολα των φοιτητικών αγώνων, δεν ανήκει σε κανένα κομματικό και παραταξιακό σχηματισμό και θα παραδοθεί στο Προεδρείο της ΕΦΕΕ, όταν επανασυσταθεί.

2. Είναι αξιοσημείωτο ότι εδώ και τρεις δεκαετίες, ουδείς διαμαρτύρεται για το θέμα της σημαίας. Ούτε ο πολιτικός μας φορέας, το ΠΑΣΟΚ, ούτε και άλλες Πολιτικές Οργανώσεις. Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι τα τελευταία τρία χρόνια, με σποραδικό τρόπο, στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ εγείρουν το θέμα της σημαίας. Με μεγάλη επιείκεια προς αυτούς, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η θέση της σημαίας δεν είναι σε Μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, αλλά στο δρόμο σε κάθε επέτειο της 17ης Νοέμβρη και ότι οι Αγώνες της Νέας Γενιάς δεν σταμάτησαν στις Γενιές τους αλλά είναι διαχρονικοί, πόσο μάλλον επίκαιροι».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα