Η Κρήτη υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα

14:38 8/5/2012 - Πηγή: 24wro
Η Κρήτη θα είναι ο πρώτος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας -μετά την αρχαία Ολυμπία- στη διαδρομή που θα... ακολουθήσει μέχρι την παράδοσή της στο πλαίσιο των... Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Έχουν απομείνει τρεις μήνες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
του Λονδίνου και όλα είναι έτοιμα για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου αλλά και της διαδρομής που θα ακολουθήσει διασχίζοντας την Ελλάδα μέχρι και την παράδοσή της στην βρετανική αντιπροσωπεία στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την δεύτερη ημέρα της διαδρομής -την ερχόμενη Παρασκευή- η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Κρήτη με πρώτο σταθμό την Κίσαμο. Στη συνέχεια η πομπή θα περάσει από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Κνωσσό, τον Άγιο Νικόλαο, τα Μάλια, τη Χερσόνησο και τέλος το Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιηθούν τελετές υποδοχής.

Μεγαλοπρεπής τελετή στον Άγιο Νικόλαο

Μια μεγαλοπρεπή τελετή προετοιμάζουν οι τοπικές αρχές του Αγίου Νικολάου στα πλαίσια Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή πραγματοποιείται Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας και τελετή αφής.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλους τους συμπολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών», υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο, ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ. Ταυτόχρονα καλεσμένοι είναι και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας και θα έχουn την τύχη παρακολουθώντας την Τελετή, να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο και στην ιστορία του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τιμάμε και σεβόμαστε την παράδοση των προγόνων μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα που δεν το βάζει εύκολα κάτω.

Την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πλαισιώσουν Ιέρειες , κρητικοπούλες και κρητικοί οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον λαμπαδηδρόμο έως την εξέδρα της Λίμνης. Ο Λαμπαδηδρόμος θα ανάψει το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα και θα ακολουθήσει ανάκρουση ύμνων και έπαρση σημαιών, εκφώνηση χαιρετισμών, ανταλλαγή δώρων, ανάγνωση αγγλικής προσευχής για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από Έλληνες ποιητές και θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια Ελλήνων ποιητών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης κρητικοί χοροί, ευρωπαϊκοί χοροί καθώς και μουσική από Άγγλους που διαμένουν στην περιοχή μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα