Η Κύπρος ένα βήμα πριν το Μνημόνιο

09:14 19/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ο κ. Χριστόφιας θα επιχειρήσει να καθυστερήσει όσο μπορεί περισσότερο τη διαδικασία...
ωστόσο είναι τόσο πιεστικές οι αγορές, που τελικώς πολύ δύσκολα θα καταφέρει το στόχο των καθυστερήσεων

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές περνά η κυπριακή οικονομία. Οι αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και η κατάταξη των ομολόγων της στην κατηγορία των σκουπιδιών έχει καταστήσει την προσφυγή της στο μηχανισμό βοήθειας της Ευρωζώνης, μονόδρομο. Το θέμα είναι πότε θα δρομολογηθεί αυτή η εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα «κατεβαίνει» στη Λευκωσία
η ομάδα των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας, προκειμένου να βάλει στην τελική ευθεία τις σχετικές διαδικασίες. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μπει η κυπριακή προσφυγή σε ένα γενικότερο πακέτο, όπου θα συμμετέχει επίσης η Ισπανία αλλά και η Ελλάδα.

Το πιθανότερο σενάριο ωστόσο είναι πως η Μαδρίτη θα καθυστερήσει για λίγο καιρό ακόμα τη δική της προσφυγή, όπερ σημαίνει ότι η Λευκωσία μπορεί και να χρειασθεί να προσφύγει μόνη της στο μηχανισμό στήριξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χριστόφιας θα επιχειρήσει να καθυστερήσει όσο μπορεί περισσότερο τη διαδικασία, ωστόσο είναι τόσο πιεστικές οι αγορές, όπως προκύπτει από τις συνεχείς υποβαθμίσεις που τελικώς πολύ δύσκολα θα καταφέρει το στόχο των καθυστερήσεων. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα για την κυπριακή οικονομία.

voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα