Η κυβέρνηση εξανάγκασε σε παραίτηση την επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού

10:16 2/9/2011 - Πηγή: 24wro
Την παραίτησή της υπέβαλε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής...
Στέλλα Μπαλφούσια, μετά από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την έκθεση για την έκρηξη του χρέους και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Παπακωνσταντίνου υπέρ Βενιζέλου
και υψηλοί τόνοι στη Βουλή.

Η κ. Μπαλφούσια ανακοίνωσε την απόφασή της στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά από συνάντηση που είχαν στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή. Η στενή συνεργάτιδα και προσωπική επιλογή του πρώην «τσάρου» της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπέβαλε την παραίτησή της μετά το «άδειασμα» που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και το σάλο που προκλήθηκε μετά την έκδοση του εσωτερικού κειμένου το οποίο ανέφερε ότι η δυναμική του χρέους τον μήνα Αύγουστο είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Δεν είναι μόνο η σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε χθες μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής σε φορτισμένο κλίμα, αλλα και τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχει δεχθεί σήμερα ο κ.Πετσάλνικος από τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς που εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους και το αρνητικό κλίμα που προκαλεί στον τραπεζικό τομέα και στην αγορά αυτή η έκθεση.

Οι συσκέψεις του προέδρου της Βουλής με τους στενούς του συνεργάτες είναι συνεχείς από το πρωί. Παράλληλα, ένα βήμα πριν την καρατόμηση τους βρίσκονται και τα άλλα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Παπακωνσταντίνου υπέρ Βενιζέλου και υψηλοί τόνοι στη Βουλή

«Ακραία» χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου την αναφορά της Έκθεσης του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

«Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν υποστηρίζονται από κανέναν διεθνή οργανισμό», είπε απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος με αιχμή την παραίτηση της κ. Μπαλφούσια κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι «μπερδεύει την έννοια της ενίσχυσης του Γραφείου της Βουλής με την ευχή της καθυποταγής των επιστημόνων».

«Σας διαβεβαιώνω ότι την παραίτηση ούτε την επιδιώξαμε ούτε τη ζητήσαμε», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι οι αναφορές αυτές στην Έκθεση του Γραφείου ήταν που αποτέλεσαν και το έναυσμα της αντίδρασης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος προηγουμένως είπε πως ο κ. Βενιζέλος «επιθυμεί να υπαγορεύει τα πάντα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο.

ΝΔ: «Η κυβέρνηση υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που έχει επιλέξει»

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η παραίτηση της επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι "ξεμπροστιάζουν" την αδιέξοδη πολιτική τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωμ
Keywords
Τυχαία Θέματα