Η μάχη της μαρίνας στο Αιγαίο

15:22 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Περισσότερα από ένα εκατομμύρια γιοτ υπάρχουν σήμερα στην λεκάνη της Μεσογείου και μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει ξεκινήσει ένας...
άτυπος «πόλεμος» για την προσέλκυση σκαφών στις μαρίνες των δύο χωρών.

Από τουρκικής πλευράς ανακοινώθηκε πως εντός του 2012 θα αυξηθούν σε 23 από 6 που είναι σήμερα, οι μαρίνες στην επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η ελληνική απάντηση στα μεγαλεπήβολα σχέδια
της Τουρκίας ήρθε δια στόματος της Γ.Γ. του υπουργείου Κωνσταντίνας Μπέη, η οποία ζήτησε με έγγραφό της και από τους περιφερειάρχες να συνεργασθούν με τους δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων και να υποδείξουν στην Επιτροπή κατάλληλους χώρους για μαρίνες και τουριστικά καταφύγια-αγκυροβόλια.

«Η Ελλάδα», δήλωσε η Κωνσταντίνα Μπέη, «είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Το στοίχημα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της είναι μεγάλο και πρέπει να κερδηθεί. Η Ελλάδα, με τα αμέτρητα νησιά, είναι ο ιδανικός τόπος για κρουαζιέρες όλο το χρόνο. Οι μαρίνες είναι επίσης ένα μεγάλο στοίχημα, που για να κερδηθεί χρειάζεται συστηματική δουλειά και βούληση όχι μόνο του υπουργείου, που είναι δεδομένη, αλλά και των τοπικών φορέων και κοινωνιών».

«Η περιοχή θα εξελιχθεί σε κέντρο προσέλκυσης για τον τουρισμό των γιοτ» δηλώνει από την άλλη πλευρά του Αιγαίου ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών σημειώνοντας πως σήμερα το 85% των γιοτ της Μεσογείου «στοιβάζονται» σε μαρίνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, επισημαίνοντας πως το τουρκικό μερίδιο δεν είναι ούτε καν 1%.
Keywords
Τυχαία Θέματα